12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUPDATE Meci de foc: Simona Halep a învins-o pe Petra Martić...

UPDATE Meci de foc: Simona Halep a învins-o pe Petra Martić şi intră în semifinale la Indian Wells

UPDATE 01,00: Simona Halep a câştigat meciul cu 6-4, 6-7, 6-3 şi se califică în semifinale la Indian Wells.

——————————————– 

UPDATE 12,06: Petra Martic câştigă setul al doilea cu 7-6.

——————————————————————

UPDATE 00,05: 6-6 în setul al doilea!

———————————————————

UPDATE 23,50: 5-2 pentru Martic în setul al doilea.

—————————————————————

UPDATE 23,35: Petra Martic conduce cu 3-1 în setul al doilea, după ce Simona Halep a câştigat primul set. Se anunţă un meci extrem de disputat.

———————————————————————

UPDATE 23,20: Simona Halep a câştigat primul set cu 6-4.

———————————————————————-

UPDATE 23,10: Halep conduce cu 5-3 în primul set şi este pe punctul de a-l câştiga.

———————————–

UPDATE 22,50: A început meciul Simonei Halep cu Petra Martić (Croaţia).

UPDATE 22,10: Meciul Simonei Halep va începe cu întârziere, cel mai devreme la ora 22,30, întrucât partida dintre Fritz şi Coric, programată pe terenul pe care se va disputa meciul Simonei cu Petra Martic, încă nu s-a finalizat.

————————————————

Meciul lui Halep va fi al doilea de pe arena centrală, fiind precedat de o întâlnire de pe tabloul masculin. Simona Halep şi Petra Martić sunt la egalitate la întâlnirile directe, 1-1, dar partidele sunt din 2015 (victorie Halep) şi 2011.

Românca joacă fără presiunea menținerii pe locul 1 în ierarhia mondială. Asta după ce eliminarea danezei Caroline Wozniacki în optimi la Indian Wells îi asigură Simonei Halep primul loc WTA pentru o perioadă mai lungă, ce se va adăuga celor 19 săptămâni pe care le va împlini luni, când va fi dat publicității noul clasament.

Simona Halep are acum un avans de 685 de puncte WTA, în clasamentul live, diferenţă care va trece de 1.000 de puncte săptămâna viitoare, când se vor scădea punctele aferente evoluţiilor jucătoarelor la ediţia de anul trecut a turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami (Halep, sferturi – 215 puncte; Wozniacki, finală – 650 de puncte). Iar constănțeanca poate extinde această diferenţă prin evoluţiile viitoare din California, ea fiind calificată deja în sferturile de finală.

Ţinând cont de faptul că turneul de la Miami (20 martie – 1 aprilie) este tot de o săptămână şi jumătate, Halep va fi şi în aprilie lider WTA, probabil cel puţin până după Volvo Car Open (Charleston, 2 – 8 aprilie), competiţie de 470 de puncte (şi la care Wozniacki are de apărat 100 de puncte, iar Halep niciunul).

Pe cale de consecință, Simona Halep va depăşi 21 de săptămâni pe locul 1 WTA şi le va întrece pe Kim Clijsters (20), Maria Şarapova şi Tracy Austin (ambele cu 21 de săptămâni), în clasamentul jucătoarelor din istorie cu cele mai multe săptămâni pe locul 1 WTA. Halep este a doua cea mai longevivă jucătoare pe prima poziţie a ierarhiei jucătoarelor profesioniste fără Grand Slam câştigat, după rusoaica Dinara Safina (26 de săptămâni).

Simona Halep a revenit pe 26 februarie pe locul 1 WTA. Ea a urcat pentru prima dată pe această poziţie la 9 octombrie 2017 şi a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în faţa Carolinei Wozniacki.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă