15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep, desemnată jucătoarea lunii august

Simona Halep, desemnată jucătoarea lunii august

Chiar dacă tenisul a fost pus pe pauză aproape jumătate de an din pricina pandemiei de coronavirus, Simona Halep a revenit motivată în competiții, iar luna trecută s-a impus în turneul de la Praga. Grație prestațiilor de pe zgura din capitala Cehiei, românca a fost desemnată de WTA jucătoarea lunii august.

Astfel, Halep a ajuns la două titluri de jucătoarea lunii din trei acordate anul acesta. În primele două luni ale anului, americanca Sofia Kenin a fost laureata anchetei din luna ianuarie, după titlul obţinut la Australian Open, iar Simona Halep a fost jucătoarea lunii februarie, graţie titlului cucerit la Dubai.

În cadrul sondajului realizat de WTA, românca le-a devansat pe franţuzoaica Fiona Ferro şi belarusa Victoria Azarenka. Ferro a obţinut al doilea titlu din carieră, în primul turneu WTA disputat după pauza de şase luni, la Palermo. La rândul ei, Azarenka s-a impus la Cincinnati, turneu desfăşurat la New York, însă succesul său a venit după retragerea celeilalte finaliste, japoneza Naomi Osaka. Pentru belarusă a fost primul titlu obţinut din 2016.

Deși a declinat participarea la US Open, primul turneul de Grand Slam de după pandemie, Simona Halep și-a anunțat deja prezența la Roland Garros, dar se așteaptă ca organizatorii să aplice condiții stricte din cauza noului coronavirus. „M-am uitat doar în prima zi la meciuri. Mă simt ciudat să nu fiu la US Open, dar cred că a fost o decizie bună. Nu am niciun regret că nu m-am dus. Sper să joc cât mai bine la Roland Garros, care rămâne o prioritate pentru mine. Sper să nu fie atât de greu cum se presupune că e la US Open, măsurile luate de organizatori au fost foarte stricte”, a spus Simona Halep.

Totuși, până ca întrecerea din capitala Franței să debuteze, Simona are emoții în ceea ce privește poziția în ierarhia mondială. Românca ar putea pierde locul doi în clasamentul WTA la finalul turneului de la US Open, dacă americanca Sofia Kenin (care în prezent este pe locul 4) câștigă marele trofeu.

Turneul de la Roland Garros este preferatul Simonei. Românca a disputat nu mai puțin de trei finale pe zgura pariziană, impunându-se în anul 2018 și pierzând trofeul dramatic în 2014 și 2017. În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, turneul a fost decalat pentru intervalul 21 septembrie – 11 octombrie.

Pe tabloul feminin de simplu, România va avea cinci reprezentante: Simona Halep (2 WTA), Irina Begu (73 WTA), Sorana Cîrstea (77 WTA), Patricia Țig (88 WTA) și Ana Bogdan (89 WTA).

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă