13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep, calificată în semifinalele turneului de la Dubai

Simona Halep, calificată în semifinalele turneului de la Dubai

Principala favorită a turneului, Halep a obţinut victoria la capătul unui meci disputat, care a durat o oră şi 36 de minute.

Românca a reuşit să câştige, ca şi în turul anterior, după ce a pierdut primul set şi şi-a luat astfel revanşa în faţa belarusei (21 ani, 13 WTA), care se impusese în ianuarie, în sferturile turneului de la Adelaide, cu 6-4, 6-2.

Fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul în primele ghemuri, dar Sabalenka a reuşit să se desprindă la 4-2, Halep a recuperat break-ul (3-4), dar apoi şi-a pierdut din nou serviciul, adversara câştigând primul set cu 6-3. Belarusa a avut un plus de forţă şi de mobilitate în acest set, în timp ce Halep a fost mai mereu departe de minge.

În actul secund, românca şi-a ridicat nivelul, Sabalenka a greşit mai mult, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă: Halep a condus cu 2-0, cu 4-1, încheind setul cu 6-2.

În decisiv, Halep a făcut break la 2-1 în favoarea sa, iar apoi şi-a consolidat avantajul, desprinzându-se la 4-1. Sabalenka a mai luat un ghem, dar Simona s-a impus cu 6-2.

Halep a avut 2 aşi în acest meci şi procentaje superioare la ambele servicii, al doilea fiind mai bun decât primul. Simona a avut 12 mingi direct câştigătoare şi 12 erori neprovocate, iar Sabalenka 17 winners şi 20 de erori neforţate.

Simona Halep are acum 3-1 în meciurile directe cu Sabalenka, pe care a mai învins-o în 2018, la Shenzhen, cu 6-2, 6-2, în sferturi, şi la Cincinnati, cu 6-3, 6-4, în semifinale.

Halep şi-a asigurat un cec de 198.830 de dolari şi 185 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi americanca Jennifer Brady (24 ani, 52 WTA), care a trecut joi de spaniola Garbine Muguruza cu 6-7 (5), 6-3, 6-4.

Românca a câştigat ambele partide cu Brady, în 2019, la Toronto, în turul secund, cu 4-6, 7-5, 7-6 (5), şi anul acesta în primul tur la Australian Open, cu 7-6 (5), 6-1.

Halep a câştigat titlul la Dubai în 2015, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de elveţianca Belinda Bencic.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă