25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep, calificare en-fanfare în semifinale

Simona Halep, calificare en-fanfare în semifinale

Jucătoarea din România a mai făcut un pas spre al treilea trofeu de Grand Slam al carierei, după ce a spulberat-o pe Kontaveit, aflată la cel mai bun rezultat al său în turneele majore. Halep a reușit o serie de 11 game-uri consecutive, obținând victoria după doar 53 de minute.

După ce estonianca a început bine și a câștigat primul game la zero, Simona a pus stăpânire pe meci și l-a controlat de la un capăt la celălalt, fără să-i mai acorde vreo șansă lui Anett. „Paralizată” de jocul perfect al româncei, Kontaveit a mai câștigat un singur game în setul secund, la 5-0 pentru Halep, care a închis apoi partida la 6-1, 6-1.

După meci, Simona a oferit primele declarații: „E grozav că pot juca cel mai bun tenis al meu și să fiu în semifinale. M-am simțit foarte bine pe teren, știam cum să joc împotriva ei. Am fost concentrată la fiecare punct jucat”.

Constănțeanca a dezvăluit secretul formei foarte bune pe care o arată încă din startul noului sezon. „M-am antrenat departe de casă în această iarnă, am muncit mai mult și mă simt mai puternică. Am simțit că astfel mă pot concentra mai mult pe munca mea”, a spus Simona Halep.

În semifinale, Halep o va înfrunta pe iberica Garbine Muguruza, care a trecut în două seturi de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, cu 7-5, 7-6. Dublă câștigătoare de Grand Slam, Muguruza o conduce pe Halep cu 3-2 la înfruntările directe. Cele două s-au întâlnit ultima dată în semifinalele Roland Garros din 2018, unde Simona a învins-o clar, cu 6-1, 6-4. De menționat că iberica a reușit să obţină toate cele trei victorii în faţa Simonei pe suprafaţă hard.

Dacă va reuși să cucerească marele trofeu de la Melbourne, românca ar deveni a treia jucătoare în activitate care câștigă cel puțin un turneu de Grand Slam pe fiecare suprafață (iarbă, zgură, hard). Celelalte două sunt americanca Serena Williams și rusoaica Maria Sharapova.

Pentru prezența în semifinale, Halep şi-a asigurat un cec de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă