13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep, calificare cu emoții în sferturile turneului de la Dubai

Simona Halep, calificare cu emoții în sferturile turneului de la Dubai

Halep, principala favorită, a reuşit să se impună după exact două ore de joc, în faţa unei adversare incomode, care a câştigat clar primul set, cu 6-1, şi a ratat o minge de meci în tiebreak.

La primul său meci după semifinala de la Australian Open, Halep a fost complet ieşită din ritm în primul set, în care a greşit mult şi nu a reuşit să facă faţă jocului imprevizibil al tunisiencei, care s-a impus cu 6-1. Halep a jucat mai bine în actul secund, în care Jabeur a scăzut evident nivelul, în special din punct de vedere fizic. Românca a condus cu 3-0 şi 5-1, câştigând cu 6-2.

Simona a avut nevoie de intervenţia medicului pentru probleme la spate înaintea setului decisiv, dar a început bine şi a condus cu 3-0 şi 4-1. A urmat o serie de erori şi acestea au fost speculate de adversară, care a reuşit egalarea, 4-4, iar la 5-5 Jabeur a reuşit un break. Halep a evoluat perfect în game-ul următor, adjudecat la zero pe serviciul tunisiencei şi setul a ajuns în tiebreak. Halep a condus cu 4-2 şi a avut trei mingi de meci la 6-3, dar le-a ratat pe toate, Jabeur a ratat una la 7-6 pentru ea, după care Simona a câştigat ultimele trei puncte şi meciul.

Halep a pierdut primul său meci cu Jabeur (25 ani, 45 WTA), în 2018, în primul tur la Beijing, abandonând după primul set, câştigat cu 6-1 de tunisiancă.

În sferturi, Halep o va înfrunta pe belarusa Arina Sabalenka (21 ani, 13 WTA), cap de serie numărul şapte, care a dispus miercuri de belgianca Elise Mertens cu 6-4, 6-3.

Halep a câştigat titlul la Dubai în 2015, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de elveţianca Belinda Bencic.

Cele mai citite

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...
Ultima oră
Pe aceeași temă