20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSimona Halep a umilit-o pe Patty Schnyder. România se califică în Grupa...

Simona Halep a umilit-o pe Patty Schnyder. România se califică în Grupa Mondială a Fed Cup

Simona Halep a avut o evoluţie superioară celei din partida cu Viktorija Golubic. Românca a intrat mai concentrată pe teren şi mai decisă să nu-şi lase adversara să ia avans.

UPDATE Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea au fost învinse la dublu. România – Elveția 3-1 în Fed Cup

Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea au fost învinse la dublu de cuplul Jil Teichmann/Viktorija Golubic, scor 0-6, 6-0, 10-6, astfel că scorul final al întâlnirii România – Elveţia a fost stabilit la 3-1.

UPDATE Declarații la cald

Simona Halep a declarat, după ce a adus punctul victoriei pentru România în întâlnirea cu Elveţia, că speră ca româncele să aibă un parcurs cât mai lung în Cupa Federaţiei, şi chiar să joace finala, apreciind că “tricolorele” vor fi greu de învins cu un asemenea public. “A fost mai bine ca ieri, am fost mai relaxată. Nu a fost uşor, dar publicul a fost extraordinar şi mi-am dat drumul la joc. Mereu trebuie să visezi, sper să mergem cât mai în faţă în Fed Cup, este dorinţa mea cea mai mare, iar dacă vom juca acasă cu asemenea public, va fi greu să pierdem”, a declarat Halep după meci.

Schnyder a returnat fără profunzime, mingi uşoare pentru Simona Halep. Elveţianca a “trăit” mult din greşelile adversarei, a mai punctat cu câteva scurte şi a ţinut în echilibru ghemurile primului set. Apoi, mult mai bine pregătită fizic, Halep a tranşat clar victoria în faţa rivalei de 39 de ani.

Simona Halep a întors primul ghem al partidei de la 0-40, obţinând break-ul. Ea l-a dublat la 3-1, dar imediat a urmat un ghem lung, pe serviciul româncei, care a avut multe mingi de 5-1 ratate. În cele din urmă jucătoarea eleveţiană a fost cea care a făcut rebreak. În continuare, sportiva din Constanţa nu i-a mai dat nicio şansă adversarei, câştigând şase ghemuri la rând. După primele două, setul I i-a revenit cu 6-2, în 40 de minute.

Schnyder a mai câştigat un ghem la scorul de 0-4, ultimul în acest meci, iar Halep a luat şi setul al doilea, cu 6-1, după 65 de minute de joc. România conduce cu 3-0 Elveţia şi la Cluj-Napoca se va mai disputa doar partida de dublu.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA. Tot sâmbătă, Irina Begu, locul 38 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de Timea Bacsinszky, locul 46 WTA.

Astfel, România va evolua, în februarie 2019, în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Tricolorele au fost ultima dată între primele opt naţiuni ale competiţiei în 2016, când au pierdut în sferturi, în faţa Cehiei, tot la Cluj-Napoca.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă