30.8 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSportSerena Williams se va retrage din tenis după U.S. Open

Serena Williams se va retrage din tenis după U.S. Open

Serena Williams a declarat că intenționează să se retragă din sportul pe care l-a dominat cu 23 de titluri de Grand Slam, după US Open, care începe la sfârșitul acestei luni.

Luni, Williams a jucat doar al doilea meci de simplu de când a revenit la Wimbledon, în iunie, după un an de absență din competiții, învingând-o pe spaniola Nuria Parrizas Diaz și ajungând în turul al doilea al turneului Toronto Open, scrie Reuters.

Dar jucătoarea de 40 de ani a declarat după acel meci că se apropie de final cariera sa.

„Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul retragere„, a transmis Williams într-un articol din Vogue.

„Poate că cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce am de gând să fac este evoluție. Sunt aici pentru a vă spune că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine. În urmă cu câțiva ani, am înființat discret Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie”.

Williams a câștigat ultimul său Grand Slam în 2017.

Ea a fost foarte aproape de a ajunge la același nivel cu Margaret Court, participând la patru finale majore de când a născut-o pe fiica Olympia în 2017.

„Sunt oameni care spun că nu sunt GOAT (cea mai mare din toate timpurile) pentru că nu am depășit recordul lui Court, pe care ea l-a obținut înainte de ‘era Open’, care a început în 1968”, a declarat fostul număr unu mondial, Williams.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Atacatorul lui Donald Trump avea în mașină mai multe dispozitive explozive

Autoritățile americane au descoperit dispozitive explozive în mașina condusă de individul implicat în presupusa tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, conform informațiilor obținute...
Ultima oră
Pe aceeași temă