3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSportSenatul va rămâne fără bani la sfârşitul anului

Senatul va rămâne fără bani la sfârşitul anului

Chestorul Senatului, Dan Radu Ruşanu, a precizat că execuţia bugetară pentru lunile noiembrie şi decembrie arată că nu vor mai exista bani pentru plata salariaţilor Senatului, alţii decât senatorii, şi că fondul pentru deplasări este epuizat în proporţie de 64 la sută, potrivit stenogramei şedinţei de marţi, informează NewsIn.

“Eu personal nu cred şi nu sper într-o rectificare bugetară în plus, cel mult în minus. De aceea aş sugera ca din fondul de salarii alocat senatorilor să se scoată o sumă aferentă plăţii salariilor personalului, pentru că nu putem noi să luăm salariu sută la sută şi personalul să nu ia deloc două luni de zile”, a spus Ruşanu.

Parlamentarul PNL a ridicat şi problema fondului pentru deplasări. “În ritmul în care s-au cheltuit până acum sumele alocate pentru fondul de deplasări, în special externe, în iulie anul acesta nu vom mai avea bani de deplasări”, a mai atenţionat senatorul.

Vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a propus ca soluţie, în ceea ce priveşte deplasările externe, ca senatorii să nu mai zboare cu business-class, fiind cu aproximativ 70 la sută mai scump decât clasa economic, dar şi să se reducă deplasările acolo unde este posibil.

Senatorul UDMR Verestoy Atilla a propus la rândul său ca unele deplasări să aibă loc cu maşina, în loc de avion.

De partea sa, preşedintele comisiei de politică externă, Titus Corlăţean, a atras atenţia că există anumite evenimente la care “nu prea ai cum să lipseşti”, cum ar fi adunări parlamentare importante, evenimente NATO, OSCE şi ale Consiliului Europei.

O altă propunere, venită din partea senatorul PDL Dumitru Oprea, a fost reducerea cheltuielilor cu parcul auto în ceea ce priveşte consumul de combustibil. “Pe vreme de criză am putea să mergem de la 500 de litri pe lună la 300 de litri”, a propus Oprea, potrivit stenogramei şedinţei.

Cele mai citite

Mircea Bravo, accident cu mașina. Polițiștii l-au testat antidrog

Vloggerul Mircea Bravo a fost implicat într-un accident rutier în Beiuș, județul Bihor. El ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar...

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o...

Sute de grefieri protestează în faţa Instanţei supreme

Câteva sute de grefieri de la instanţe şi parchete din toată ţara protestează luni în faţa sediului provizoriu în care funcţionează Înalta Curte de...
Ultima oră
Pe aceeași temă