Semnal pentru Liga 1? Ungaria deschide stadioanele pentru spectatori

Cluburile de fotbal din Ungaria vor putea găzdui din nou spectatori pe stadioanele lor fără restricţii sanitare legate de coronavirus, a anunţat joi Federaţia maghiară de fotbal (MLSZ).

Share

Rl online 0 comentarii

18.06.2020 - 22:08

Campionatul din ţara vecină s-a reluat pe 23 mai, cu porţile închise. Din 28 mai, a fost autorizată primirea publicului pe stadioane, cu respectarea unor reguli sanitare, precum trei scaune goale între spectatori.

Federaţia a anunţat joi că ridică aceste restricţii, după ce Ungaria a înlocuit starea de urgenţă cu urgenţa sanitară.

"Biroul MLSZ a eliminat restricţiile şi măsurile de securitate aplicate la meciuri în ţară pentru a lupta împotriva răspândirii epidemiei", a scris federaţia într-un comunicat. "Începând de acum, cluburile îşi pot deschide tribunele fără restricţii", a adăugat federaţia.

Pe 3 iunie, echipa Honved Budapesta a câştigat Cupa Ungariei, învingând cu scorul de 2-1 formaţia Mezokovesd în finala disputată pe Puskas Arena din Budapesta, în faţa a aproximativ 10.000 de spectatori,

Ungaria, care numără aproape 10 milioane de locuitori, a fost afectată moderat de pandemia de Covid-19 care a provocat aproape 500.000 de decese la nivel mondial. Potrivit ultimelor date oficiale, Ungaria a înregistrat 4.000 de cazuri şi aproximativ 570 de decese.

Comentarii