30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportŞeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, înlocuit din funcţie. Află de ce

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, înlocuit din funcţie. Află de ce

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baş, a fost înlocuit, miercuri, cu fostul şef al ISU Suceava, colonelul Ioan Burlui, după ce a solicitat încetarea împuternicii din “motive personale”, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit Mediafax.

“Solicitarea generalului de brigadă dr. Ioan Baş este argumentată pe motive de familie, neavând nicio legătură cu activitatea sa profesională”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MAI.

Potrivit sursei citate, pentru funcţia de inspector general al IGSU, conducerea Ministerului Afacerilor Interne l-a împuternicit pe colonelul Ioan Burlui, fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Colonelul Ioan Burlui are o experienţă de peste 30 de ani ca pompier salvator, de-a lungul timpului ocupând gradual diverse funcţii de comandă în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Ioan Baş a fost împuternicit la conducerea IGSU în octombrie 2012, în locul colonelul Marcel Lucaciu, eliberat din funcţie, potrivit MAI, pentru “îmbunătăţirea managementului la nivelul instituţiei”.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Prețul aurului crește spre 2.400 de dolari/uncie, apropiindu-se de un record istoric

Prețul unciei de aur a crescut până la aproape 2.400 de dolari iar specialiștii estimează că va crește în continuare, putând stabili un nou...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...
Ultima oră
Pe aceeași temă