20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSeară neagră pentru echipele românești

Seară neagră pentru echipele românești

După ce campioana României, CFR Cluj, a devenit prima echipă din campionatul nostrum eliminate de o formative de semi-amatori, din Luxemburg, FCSB a fost eliminate de Rapid Viena, deși a condus cu 2 – 0.

Vicecampioana României, FCSB, a ratat calificarea în grupele Europa League la fotbal, joi seara, deşi a învins formaţia austriacă Rapid Viena cu scorul de 2-1 (2-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în manşa a doua a play-off-ului.

Rapid Viena s-a calificat grupe după ce în tur câştigase cu scorul de 3-1.

Harlem Gnohere (11) şi Mihai Roman I (45+2) au marcat pentru ”roş-albaştri”, în timp ce golul oaspeţilor a fost reuşit de fundaşul Mario Sonnleitner (63), după o mare eroare a portarului Andrei Vlad.

FCSB a reuşit să deschidă scorul la prima sa ocazie (11), Gnohere reluând simplu centrarea lui Roman.

Vlad a arătat semne de nesiguranţă în min. 16, când a reţinut cu mari emoţii şutul lui Alar de la 30 de metri. Tânărul goalkeeper a greşit şi în min. 35, când a reţinut o pasă trimisă de un coechipier, dar Gnohere a blocat şutul lui Knasmullner la lovitură liberă indirectă din careu.

FCSB a intrat la pauză cu un avans de două goluri, după ce Rusescu, abia intrat pe teren, a centrat în careu, Roman a reluat cu capul, iar mingea a intrat în poartă din fundaşul Potzmann (45+2).

Echipa antrenată de Nicolae Dică a avut şansa de a se desprinde în debutul reprizei secunde, dar Gnohere (48), rămas singur cu portarul, a trimis un lob peste poartă.

Rapid a avut o bună situaţie de gol în min. 58, când Ivan nu a ajuns la mingea trimisă în faţa porţii de Knasmullner.

În min. 63, portarul Andrei Vlad (19 ani) a respins o minge care ieşea în corner la o lovitură liberă, mingea a ajuns la Sonnleitner, iar şutul său a fost respins de Bălaşa în propria poartă.

Acelaşi Vlad s-a remarcat în două rânduri, în min. 66, când a respins mingea trimisă de Alar, şi în min. 83, când a deturnat în transversală şutul lui Vlad.

FCSB putea trimite meciul în prelungiri, dar şutul din întoarcere al lui Rusescu a fost respins de portarul Strebinger de sub transversală. Planic (87) a avut ultima oportunitate a echipei bucureştene, dar Strebinger a reţinut mingea trimisă cu capul de fundaş.

Precedentul sezon european în care România nu a avut o reprezentantă în grupele cupelor europene a fost 2015-2016.

FCSB – Rapid Viena 2-1 (2-0)
Au marcat: Harlem Gnohere (11), Mihai Roman I (45+2), respectiv Mario Sonnleitner (63).
Bucureşti, Arena Naţională: 31.274 spectatori
Europa League – play-off (retur)
În tur: 1-3.

Au evoluat echipele:
FCSB: 99. Andrei Vlad – 20. Romario Benzar, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălaşa, 77. Alexandru Stan – 5. Mihai Pintilii, 8. Lucian Filip (98. Dennis Man, 85) – 28. Mihai Roman I (7. Florinel Coman, 74), 10. Florin Tănase (căpitan; 24. Raul Rusescu, 45), 80. Filipe Teixeira – 9. Harlem Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 34. Cristian Bălgrădean – 6. Dragoş Nedelcu, 13. Junior Morais, 23. Ovidiu Popescu.

Rapid: 1. Richard Strebinger – 19. Marvin Potzmann, 6. Mario Sonnleitner, 4. Mateo Barac, 3. Mert Muldur (24. Stephan Auer, 65) – 39. Dejan Ljubicic, 8. Stefan Schwab (căpitan) – 10. Thomas Murg (15. Manuel Martic, 90), 28. Christoph Knasmullner (20. Maximilian Hofmann, 76), 29. Deni Alar – 97. Andrei Ivan. Antrenor: Antrenor: Goran Djuricin.
Rezerve neutilizate: 21. Tobias Knoflach – 16. Philipp Malicsek, 25. Aleksandar Kostic, 43. Jeremy Guillemenot.

 

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă