16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSe vede primăvara europeană! CFR Cluj, victorie colosală în Franța

Se vede primăvara europeană! CFR Cluj, victorie colosală în Franța

Campioana României a câştigat nu fără emoţii un meci în care trebuia să se impună clar, având în vedere că Rennes a jucat mult timp în nouă oameni. Unicul gol al partidei a fost înscris de Ciprian Deac (9), dar gazdele au ratat un penalty prin Mbaye Niang.

Bretonii au început avântat meciul şi au avut o primă ocazie în minutul 4, când Niang a şutat din careu, dar Arlauskis a prins balonul.

Soarta partidei s-a schimbat în minutul 5, când portarul Mendy l-a faultat în postură de ultim apărător pe Lacina Traore şi a fost eliminat. În poartă a intrat tânărul goalkeeper Pepe Bonet, devenind cel mai tânăr portar care a evoluat în Europa League, la 16 ani şi 254 de zile. Deac a marcat din lovitură liberă acordată (9), golul care a adus victoria echipei ardelene.

CFR a preluat controlul jocului, dar francezii au avut o ocazie bună (19), şutul lui Bourigeaud de la 20 de metri, trecând pe lângă poartă.

Clujenii au avut şansa de a-şi mări avantajul, însă voleul lui Djokovic (22), din colţul careului mic, s-a dus în plasa laterală, iar Deac a trimis cu capul peste poartă din şase metri (24).

Rennes a avut o mare şansă de a egala, dar Niang a ratat penalty-ul acordat pentru faultul lui Boli la Hunou (28).

Până la pauză, echipa antrenată de Dan Petrescu a avut trei ocazii bune de gol, însă nu a reuşit să fructifice. Bonet a respins voleul lui Djokovic (32), Boli a reluat cu capul puţin pe lângă, după un corner al lui Bordeianu (33), iar Djokovic a tras slab din poziţie centrală (38) şi Bonet a respins.

În debutul reprizei secunde, Rennes a rămas în nouă, Camavinga fiind eliminat după ce l-a faultat pe Omrani la 16 metri, în urma unei pase greşite a lui Bonet. Deac a trimis peste poartă din lovitură liberă (48).

Deşi a avut avantaj un numeric decisiv, CFR a făcut o repriză secundă foarte slabă, fiind dominată pe alocuri de echipa gazdă, care şi-a creat singurele ocazii clare. Hunou (65), pe contraatac, a şutat de la 18 metri, puţin pe lângă poartă. Niang (84) a fost blocat excelent de Burcă în 6 metri, iar Siebatcheu a tras peste poartă de la 16 metri (90). Finalul a fost cu atât mai strâns cu cât CFR a evoluat în 10 jucători din minutul 82, când Susic a primit al doilea cartonaş galben.

CFR a obţinut prima victorie în faţa unei echipe franceze, după trei egaluri şi trei eşecuri în partidele anterioare. Rennes a mai jucat un singur meci contra unei echipe româneşti, fiind învinsă de Rapid cu 2-0 în 2005, în Giuleşti, în Cupa UEFA.

Rennes, care era neînvinsă de patru partide acasă în Europa League, nu a mai câştigat de zece partide în toate competiţiile.

Următoarele partide din grupă vor avea loc pe 7 noiembrie, CFR Cluj – Rennes şi Lazio – Celtic.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă