14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSe schimbă Liga Națiunilor. România urcă în grupa a doua valorică

Se schimbă Liga Națiunilor. România urcă în grupa a doua valorică

Liga Națiunilor UEFA va avea o nouă structură începând cu ediția 2020/21, cuprinzând câte 16 echipe în Ligile A, B și C și 7 echipe în Liga D. Echipele vor fi alocate pe baza clasamentului general, cel înregistrat la finalul ediției inaugurale, în sezonul 2018/19.

UEFA a decis să facă această modificare a formatului în urma unui proces de consultare care a implicat toate cele 55 de asociații afiliate UEFA și reflectă dorința de a se minimiza în continuare numărul de meciuri amicale.

În plus, prin implementarea acestui nou format se îmbunătățește corectitudinea sportivă, deoarece toate echipele din aceeași grupă vor juca ultimul meci în aceeași zi și de la aceeași oră. Formatul fazelor finale rămâne neschimbat, cele patru formații câștigătoare ale celor patru grupe din Liga A se vor întâni mai departe pentru a stabili campioana Ligii Națiunilor UEFA.

Noua structură a Ligii Națiunilor

LIGA A: Portugalia, Olanda, Anglia, Elveția, Belgia, Franța, Spania, Italia, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Croația, Polonia, Germania, Islanda.

LIGA B: Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia, Scoația, Norvegia, Serbia, Finlanda, Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Bulgaria, Israel, Ungaria, ROMÂNIA.

LIGA C: Grecia, Albania, Muntenegru, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova.

LIGA D: Gibraltar, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Andora, Malta, San Marino.

De asemenea, Comitetul Executiv UEFA a confirmat că tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor UEFA 2020/21 va avea loc la Amsterdam, pe 3 martie 2020, odată cu Congresul UEFA 2020.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă