10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSe naște un nou colos în fotbalul englez

Se naște un nou colos în fotbalul englez

Chelsea, Liverpool sau Manchester City ar putea intra în anonimat dacă tranzacţia dintre Mike Ashley, actualul patron al echipei Newcastle, şi Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită (PIF) se va încheia cu succes. „Coțofenele” și-ar putea lua adio de la modestul loc 13 ocupat la momentul întreruperii campionatului din Anglia și s-ar putea gândi deja la atacarea pozițiilor fruntașe din Premier League.

Puternicul fond de investiții arab, condus de nimeni altul decât prințul moștenitor Mohammed bin Salman, cel care a fost acuzat că a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi, jurnalist la Washington Post, este gata să „pompeze” sute de milioane de euro pentru ca gruparea de pe „St James’ Park” să obțină rezultate imediate. În pofida iminentei crize care pândește economiile întregii planete, potența financiară fără egal a noilor patroni de la Newcastle îi face pe fanii echipei engleze să viseze cu ochii deschiși. Ca o comparație, PIF gestionează 368 de miliarde de euro, în timp ce şeicul Mansour, cel care conduce destinele celei mai bogate echipe engleze din acest moment, Manchester City, se bazează pe aproximativ 27 de miliarde de euro.

Se pare că prima mare lovitură pe care Newcastle se pregătește să o dea pe piața transferurilor este aducerea lui Kalidou Koulibaly de la Napoli. Clubul italian este dispus să negocieze o plecare a fundașului senegalez, iar pentru asta ar fi necesară o sumă de cel puțin 80 de milioane de euro, un „mărunțis” pentru arabi. Pe lista posibilelor sosiri la gruparea engleză apar și numele lui Edinson Cavani, golgheterul all-time al lui PSG, și Nabil Fekir, campionul mondial cu Franța care în prezent evoluează pentru Betis Sevilla. Pentru acesta șeicii ar urma să plătească 50 de milioane de euro, în timp ce Cavani ar sosi din postura de jucător liber de contract.

Pentru a da anvergură echipei, Mohammed bin Salman dorește și o schimbare la nivel tehnic, astfel că zilele antrenorului Steve Bruce la timona „coțofenelor” par numărate. În locul acestuia ar urma să vină Rafa Benitez, fost antrenor la Liverpool și Real Madrid, cel care a mai pregătit-o pe Newcastle între 2016 și 2019.

În acest moment, Newcastle United ocupă poziția a 13-a în clasamentul Premier League, cu doar 35 de puncte acumulate în 29 de meciuri.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă