2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportScrisoarea preşedintelui Iohannis privind referendumul pe tema justiţiei va intra, vineri, în...

Scrisoarea preşedintelui Iohannis privind referendumul pe tema justiţiei va intra, vineri, în procedură parlamentară. Dragnea: Ne vom pronunţa în termenul legal de 20 de zile

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatul se întâlnesc, vineri, pentru a discuta despre iniţiativa preşedintelui de a organiza un referendum pe tema justiţiei, au declarat, joi, pentru News.ro, surse parlamentare. Ora începerii şedinţei nu este cunoscută, depinzând de ora la care Guvernul va adopta bugetul şi îl va trimite Parlamentului. Şedinţa Executivului este programată să înceapă la ora 13. 

Liviu Dragnea a spus că Parlamentul se va pronunţa asupra demersului preşedintelui în termenul legal prevăzut, de 20 de zile. ”Comisia juridică va avea termen de maxim o săptămână pentru încadrarea în termenul de 20 de zile”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, joi, pentru Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat, marţi, procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

“Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, informează Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

Potrivit Legii referendumului, Parlamentul are la dispoziţie 20 de zile să dea un aviz consultativ pentru referendumul convocat de către preşedinte. În cazul în care termenul de 20 de zile este depăşit, procedura de consultare se consideră a fi îndeplinită.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă