10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportSchiorul Dominik Baldauf, condamnat la închisoare, după ce a fost prins dopat

Schiorul Dominik Baldauf, condamnat la închisoare, după ce a fost prins dopat

Schiorul de 27 de ani, care a pledat vinovat la acuzaţia că a practicat dopajul sanguin începând din 2016 şi la cea că a luat hormoni de creştere începând din 2017, a făcut apel împotriva condamnării. Parchetul a făcut la rândul său apel.

Baldauf a recunoscut că s-a dopat până în momentul arestării sale în luna februarie la Campionatul Mondial de schi nordic din staţiunea austriacă Seefeld. O spectaculoasă operaţiune a poliţiei a dus la destructurarea unei importante reţele de dopaj, organizată în jurul medicului german Mark Schmidt, care a fost arestat în aceeaşi zi în cabinetul său din oraşul german Erfurt.

Această reţea Aderlass (“sângerare”, în germană) le-a furnizat produse dopante mai ales unor schiori de fond şi ciclişti, mai bine de 20 de sportivi din diferite ţări europene, potrivit anchetatorilor germani.

Fostul fondist austriac Johannes Duerr a dezvăluit existenţa acestui trafic, la care potrivit justiţiei el a participat.

“Duerr mi-a spus cum se întâmpla asta în sportul de înalt nivel. Mi-a spus ce a făcut şi că exista un medic german. Nu mi-a spus însă niciodată că trebuie s-o fac şi eu”, a declarat Baldauf la procesul său.

Împreună cu schiorul de fond Max Hauke şi ciclistul austriac Stefan Denifl, Dominik Baldauf a fost primul sportiv care a primit în vara anului trecut o suspendare de 4 ani din partea agenţiei austriece antidoping în urma revelaţiilor legate de afacerea Aderlass.

În octombrie, Max Hauke a fost condamnat şi el la cinci luni de închisoare cu suspendare. Săptămânile următoare sunt prevăzute în Austria procese împotriva lui Johannes Duerr, a lui Stefan Denifl şi a altui ciclist austriac, Georg Preidler.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă