16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Schimbare în acționariatul lui TSKA Moscova. Cine a preluat pachetul majoritar

Conform unui comunicat, VEB a achitat datoriile clubului şi a preluat în schimb un pachet majoritar de acţiuni la cel mai vechi club din Rusia, fondat în 1911.

Noul consiliul director al clubului moscovit va cuprinde, pe lângă reprezentanţii VEB şi ŢSKA, pe Maxim Oreşkin, consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, şi pe Boris Dobrodeev, consilier al grupului IT Mail.ru.

Preşedintele băncii publice VEB, Igor Şuvalov, a precizat că în urma preluării controlului asupra ŢSKA nu vor exista modificări în ce priveşte managementul sportiv. Evgheni Ghiner va rămâne în funcţia de preşedinte al clubului şi îşi va continua misiunea de gestionare şi modelare a echipei.

Comunicatul VEB nu precizează la ce sumă se ridicau datoriile lui ŢSKA Moscova, care după dispariţia Uniunii Sovietice din 1991 a devenit o societate pe acţiuni în care ministerul apărării din Rusia a avut o participaţiune până în 2012, an în care a vândut toate acţiunile sale (24,94%).

ŢSKA Moscova are în palmares şapte titluri şi cinci cupe în perioada fostei URSS, şase titluri, şapte Cupe şi şapte Supercupe după 1991. În 2005, ŢSKA a devenit primul club din Rusia care a câştigat o cupă europeană, Cupa UEFA, după ce a învins în finală formaţia portugheză Sporting Lisabona.

Ultima oră
Pe aceeași temă