14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSchimbare de nume în Formula 1. Cum se va numi actuala Toro...

Schimbare de nume în Formula 1. Cum se va numi actuala Toro Rosso

Site-ul speedweek.com l-a citat pe consultantul Red Bull, Helmut Marko, care susţine că Federaţia internaţională de automobilism şi Liberty Media, deţinătoarea drepturilor comerciale ale Formulei 1, au aprobat schimbarea numelui echipei Toro Rosso.

Marko a adăugat că echipele trebuie să accepte modificarea dar nu se aşteaptă să apară dificultăţi în acest proces.

Orice schimbare privind numele unei echipe trebuie aprobată de Comisia Formulei 1 şi de Consiliul World Motor Sport.

Consiliul World Motor Sport se reuneşte vineri la Koln, iar Comisia Formulei 1 ar putea trimite înainte de reuniune votul său prin email.

Scuderia Toro Rosso, traducerea în italiană a Red Bull Team, a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2005, când s-a schimbat patronatul la Minardi. Toro Rosso a câştigat Marele Premiu al Italiei de la Monza în 2008, cu ajutorul pilotului german Sebastian Vettel, pe când era motorizată de Ferrari. În acest sezon, Toro Rosso beneficiază de motoare Honda.

În Formula 1 schimbările de nume nu sunt rare: Race Point este succesoarea lui Force India, care s-a numit anterior Spyker, Midland şi Jordan, în timp ce Alfa Romeo a luat locul lui Sauber. Campioana mondială Mercedes s-a numit înaintea Brawn, Honda, BAR şi Tyrrell.

Actuala echipă Red Bull a început ca Stewart şi a devenit apoi Jaguar, până în 2005.

Nu este prima oară când o echipă poartă numele unei case de modă. Benetton, care a înlocuit Toleman, a câştigat două titluri mondiale cu Michael Schumacher în 1994 şi 1995, înainte de a pleca la Ferrari.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă