CFR CLUJ. Costin Curelea va fi noul secund al „Bursucului”

Scandal monstru între Petrescu și Minteuan

Chiar dacă fotbalul este oprit de pandemie, în sânul campioanei României a izbucnit un adevărat război alimentat de declarațiile lui Dan Petrescu și Alin Minteuan.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2020 - 08:30

Problemele economice cauzate de criza Covid-19 au repercusiuni asupra echipelor din Liga 1, iar asta nu mai este un secret. Pentru a evita șomajul tehnic, CFR Cluj a făcut apel la jucători și antrenori să accepte o amânare a restanțelor financiare. Singurul care a refuzat acest lucru a fost Alin Minteuan, antrenorul secund al grupării ardelene, iar acest gest al său i-a făcut pe șefii din Gruia să nu îi mai prelungească contractul scadent în 30 iunie 2020.

De aici lucrurile au escaladat, iar până la declanșarea unui adevărat război în declarații a fost numai un pas. Primul care l-a atacat pe Minteuan a fost chiar Dan Petrescu, fostul său „principal”. „Bursucul” a explicat care a fost situația reală care a dus la despărțirea lui Minteuan de campioana României. „Minteuan a părut o victimă în acest conflict, dar, de fapt, eu sunt victima. Mi-a promis că amâna primirea acelor sume, eu am reușit să îi prelungesc contractul cu doi ani, am vorbit cu patronul. Am fost la Alin acasă, totul era ok și apoi, când a primit hârtia de la club să semneze, a zis că nu e de acord cu așa ceva, că el n-a vorbit cu nimeni, păi eu sunt nimeni?”, a spus tehnicianul în vârstă de 52 de ani.

Acesta a fost tranșant în privința relației dintre cei doi. „Nu i-am mai răspuns lui Minteuan, ce să mai vorbesc cu el? Eu nu am mințit niciodată antrenorii secunzi și nu accept niciodată să mă mintă cineva”, a conchis Petrescu.

De cealaltă parte, cu toate că și-a primit toate restanțele finaciare, Alin Minteuan nu l-a menajat deloc pe fostul său coleg, despre care a spus că nu a procedat ca un profesionist. „Nu mi-a răspuns. L-am sunat, nimic! I-am transmis un mesaj prin cineva, niciun semn, nimic! Petrescu nu mai vrea să discute cu mine! Am crezut că putem avea o discuție ca niște adevărați profesioniști, dacă tot ne credem profesioniști, dar m-am înșelat”, a declarat Minteuan, cel care a petrecut nu mai puțin de 17 ani în curtea CFR-ului, 7 ca jucător și 10 ca oficial.

Locul acestuia la CFR Cluj va fi luat de Costin Curelea, fostul elev al lui Dan Petrescu la Sportul Studențesc. Acesta vine de la Academica Clinceni, acolo unde îl ajuta pe Ilie Poenaru la pregătirea echipei.

Comentarii