Este scandal în rugby. Wordl Rugby cere explicaţii Rugby Europe.

Scandal în rugby. World Rugby cere Rugby Europe să explice evenimentele din meciul Belgia - Spania

Este scandal în rugby. World Rugby cere Rugby Europe să explice evenimentele petrecute în timpul meciului Belgia - Spania.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

19.03.2018 - 13:54

Pentru că a învins Belgia, România s-a calificat, cu toate că pierduse în meciul ei cu Georgia. Dar arbitrul meciului belgienilor cu ibericii a fost un român. Spaniolii l-a fugărit pe tern după terminarea partidei.

"Deşi World Rugby nu deleagă arbitri pentru Rugby Europe Championship, este în contact cu Rugby Europe pentru a înţelege contextul evenimentelor legate de meciul dintre Belgia şi Rusia de la Bruxelles, care a avut şi un rol important în stabilirea unei echipe calificate la Cupa Mondială din 2019", se arată într-un scurt comunicat, publicat pe Twitter.

Rugby Europe a dat publicităţii, duminică, un comunicat, după scandalul izbucnit în urma meciului Belgia - Spania, în care precizează că delegările arbitrilor au fost făcute înaintea turneului Rugby Europe Championship.

"În urma meciului dintre Belgia şi Spania, care a avut loc la Bruxelles, Rugby Europe doreşte să facă următoarele precizări. Rugby Europe a selecţionat întotdeauna cei mai buni arbitri internaţionali, indiferent de competiţie, contribunind la dezvoltarea unor arbitri internaţionali europeni foarte buni. La fel ca pentru toate competiţiile internaţionale importante, delegările pentru Rugby Europe Championship s-au făcut înaintea turneului, de un comitet independent şi neutru de specialişti (niciun membru al conducerii Rugby Europe). Această selecţie a fost revăzută şi confirmată în timpul turneului, pe baza performanţelor arbitrilor la nivel internaţional. Chiar dacă înţelegem că rezultatul meciului deschide discuţii pasionante, Rugby Europe nu îşi permite să judece performanţa arbitrajului până când nu va fi făcută o analiză completă a întâlnirii. Aceasta este procedura obişnuită la fiecare meci", se arată în comunicatul citat.

Tot duminică, Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a anunţat că va depune o reclamaţie la Rugby Europe pentru a se analiza arbitrajul lui Vlad Iordăchescu la meciul dintre echipa Spaniei şi cea a Belgiei, scor 18-10 pentru belgieni, rezultat de care a beneficiat România, care s-a calificat la Cupa Mondială.

“FER va depune reclamaţie la Rugby Europe (RE) şi la World Rugby astfel încât Comisia de Arbitri a RE să vadă înregistrarea video a meciului şi să decidă dacă prestaţia arbitrului a fost părtinitoare deliberat, pentru favorizarea României, iar dacă a fost astfel să acţioneze în consecinţă”, se arată pe site-ul ferugby.es.

Comentarii