Salariile jucătorilor din Serie A ar putea fi diminuate

Subiectul reducerilor salariale la fotbalişti nu trebuie ocolit în situaţia în care sportul resimte din plin suspendarea competiţiilor cauzată de pandemia de coronavirus, a opinat preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FICG), Gabriele Gravina.

Share

Rl online 0 comentarii

19.03.2020 - 12:16

Italia este ţara europeană cea mai afectată de virusul Covid-19, cu 35.713 cazuri pozitive şi 2.978 decese până miercuri.

Serie A a fost prima dintre cele cinci ligi de top europene care s-a întrerupt şi perioada de suspendare se poate întinde pe durata lunilor, astfel că veniturile cluburilor sunt afectate considerabil.

''Nu poate fi tabu discuţia despre tăierile salariale. Trebuie să înţelegem că situaţia de urgenţă se aplică tuturor şi lumea noastră trebuie să aibă capacitatea de a se schimba. Am fost chemaţi să facem gesturi de mare responsabilitate'', a declarat Gravina.

În replică, Damiano Tommasi, preşedintele sindicatului jucătorilor italieni, susţine că durabilitatea sistemului de fotbal în timpul şi după această criză globală este în mod evident de interes extrem pentru cei care trăiesc în acest sistem, inclusiv jucătorii. ''Cu toţii avem interesul de a menţine echilibrul economic şi tocmai din acest motiv trebuie să analizăm toate elementele ale acestui moment. Lipsa veniturilor, amânarea competiţiilor, anularea evenimentelor, contribuţiile guvernamentale, ajutor federal, susţinere de la instituţiile internaţionale. Toate acestea vor afecta jucătorii'', afirmă Tommasi.

Comentarii