Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salariile fotbaliștilor de la FC Barcelona, reduse cu 70%

Jucătorii echipei FC Barcelona au fost de acord să-şi reducă salariile cu 70% pe durata crizei de sănătate cauzată de noul coronavirus, a anunţat luni gruparea catalană, la patru zile după prezentarea unui plan de şomaj parţial pentru angajaţii săi.

Share

Rl online 0 comentarii

30.03.2020 - 17:54

"Comitetul director al FC Barcelona, membrii echipelor din toate sporturile şi majoritatea echipei de baschet au ajuns la un acord pentru a-şi reduce salariile în perioada în care în Spania este stare de alertă din cauza COVID-19'', se arată într-un comunicat al clubului.

''În cazul primei echipe de fotbal a clubului, reducerea va fi mai mare de 70%. Acest gest suplimentar al echipei, alături de cel pe care îl va face întreg clubul, va garanta salariile personalului non-sportiv, sub rezerva unui plan de şomaj parţial din săptămâna aceasta'', se precizează în comunicat.

Vedeta catalanilor, argentinianul Lionel Messi, a postat un mesaj pe contul său de Instagram pentru a lămuri situaţia.

''Dorim să clarificăm faptul că noi am fost de acord de la bun început să ni se reducă salariile deoarece înţelegem pe deplin că este o situaţie excepţională şi suntem întotdeauna primii care ajută clubul când ni se cere. Dacă până acum nu am vorbit despre asta, a fost pentru că prioritatea noastră era aceea de a identifica soluţii viabile în sprijinul clubului, dar şi pentru cei care sunt puternic afectaţi de această criză'', a spus Messi.

Săptămâna trecuta, FC Barcelona anunţa o diminuare a salariilor personalului său pentru a atenua impactul financiar produs de pandemia de coronavirus, care afectează grav Spania. "În fapt, este vorba de o reducere a zilei de muncă, impusă de circumstanţe şi de măsurile de protecţie luate şi, în consecinţă, reducerea proporţională a retribuţiilor prevăzute în contractele respective", explica gruparea.

În paralel cu măsurile economice, clubul preciza că va pune la dispoziţie bazele sale serviciului de sănătate din Catalonia.

Comentarii