5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportS-a dat startul Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud. Cum...

S-a dat startul Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud. Cum a decurs debutul oficial

Startul a fost dat cu patru partide curling dublu mixt, desfăşurate simultan joi dimineaţa, la centrul de curling de la Gangneung, oraş de coastă care găzduieşte probele pe gheaţă din cadrul JO 2018, anunță Agerpres.

Într-unul dintre cele patru jocuri, formaţia Statelor Unite a învins cu 9-3 echipa Sportivilor olimpici din Rusia. În celelalte trei partidei au fost înregistrate următoarele rezultate: Coreea de Sud – Finlanda 9-4, China – Elveţia 7-5 şi Canada – Norvegia 9-6.

Deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă ediţia 2018 este programată vineri, la ora locală 20,00 (13,00, la Bucureşti), cu ceremonia şi defilarea sportivilor, care vor avea loc pe Stadionul Olimpic din PyeongChang, în zona montană aflată la 50 km de Gangneung.

La actuala ediţie a Olimpiadei albe, care va avea loc între 9 şi 25 februarie, vor fi decernate 102 medalii de aur la 7 sporturi şi 15 discipline.

Peste 2.900 de sportivi, din 92 de ţări, naţiuni sau delegaţii, participă la competiţia din Coreea de Sud.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă