22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportRusia este ''100% pregătită'' să găzduiască turneul final

Rusia este ”100% pregătită” să găzduiască turneul final

Pentru prima oară în istoria sa, Rusia va găzdui un Mondial de fotbal, meciurile urmând să se dispute între 14 iunie şi 15 iulie pe 12 stadioane din 11 oraşe, între care Moscova, Sankt Petersburg şi Soci, iar Infantino consideră că fanii vor avea parte de o adevărată sărbătoare.

“Cred că putem spune că Rusia este 100% pregătită şi întreaga lumea va putea vedea de fapt, atunci când vom începe, pe 14 iunie, cu meciul dintre Rusia şi Arabia Saudită, pe stadionul Lujniki”, a declarat conducătorul FIFA într-un interviu video.

“Toată lumea va putea să constate cât de frumoase sunt stadioanele, cât de primitoare este ţara, cum funcţionează organizarea şi pregătirile. Va fi o experienţă minunată”, a adăugat el.

Rusia a făcut faţă unei examinări minuţioase în perioada precedentă turneului, pe probleme legate de securitatea fanilor şi a echipelor, precum şi a manifestărilor rasiste.

FIFA a amendat Rusia cu 30.000 de franci elveţieni, luna trecută, ca urmare a scandărilor discriminatorii ale suporterilor săi la adresa unui fotbalist francez, cu ocazia unui meci amical disputat la Sankt Petersburg, în martie.

“Nu aş spune că sunt preocupat de discriminare, drepturile omului sau securitate, însă este evident că tratăm aceste cu lucruri foarte, foarte seriozitate şi luăm măsuri adecvate”, a adăugat el.

“Pentru prima dată, am verificat construcţia stadioanelor, siturile, pentru a ne asigura că muncitorii au parte de condiţii corecte. Progrese concrete au fost realizate în privinţa drepturilor omului şi a modului în care tratăm problemele legate de drepturile omului”, a mai spus Infantino, care a promis un “mediul sigur” pentru suporterii care vor călători în Rusia.

“Autorităţile ruse sunt conştiente de situaţia în materie de securitate la un eveniment atât de important. Ele lucrează din greu la pregătiri, în cooperare cu autorităţile poliţieneşti ale tuturor guvernelor din lume, pentru a fi pe deplin pregătite să facă faţă oricărei potenţiale probleme. Fiecare fan care va sosi în Rusia va fi binevenit, într-un mediu sigur pentru a sărbători”, a asigurat conducătorul forului fotbalistic mondial.

“Dacă cineva crede că va veni în Rusia pentru a crea probleme, ar face mai bine să rămână acasă”, a avertizat totodată preşedintele FIFA.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă