31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportRus: Nu a fost găsit furt din bani publici la MAI, ci...

Rus: Nu a fost găsit furt din bani publici la MAI, ci o prostie cât statuia lui Matei Corvin

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat, vineri, că în urma auditului de la MAI nu a fost găsit „furt din bani publici”, ci „o prostie cât statuia lui Matei Corvin”, precizând că este vorba de o incompetenţă a celor care au condus instituţia în ultimii ani, relatează Mediafax.

Întrebat cum ar caracteriza într-un cuvânt guvernarea din ultimii ani, Ioan Rus a răspuns: ” O mare prostie! O incompetenţă a celor care au condus această instituţie în ultimii ani”.

Ministrul Ioan Rus a mai spus că obiectivul său principal este acela de a schimba mentalităţi şi nu oameni, arătând că de la preluarea mandatului au fost făcute mai multe destituiri.

„Am un obiectiv în a schimba mentalităţi şi nu oameni (…) Pe cei care vor înţelege despre ce este vorba în acest moment nu-i vom schimba” a precizat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Ioan Rus a declarat că a găsit în MAI un act managerial erodat şi neperformant, un climat de multe ori viciat de lipsa resurselor şi a predictibilităţii măsurilor adoptate, reformele având un caracter haotic.

„Am găsit în minister un act managerial erodat şi neperformant şi un climat de multe ori viciat de lipsa resurselor şi a predictibilităţii măsurilor adoptate, dar mai ales de agresivitatea şi rafinamentul metodelor prin care mediul criminal acţionează pentru coruperea şi şantajarea persoanalului instituţiei”, a afirmat ministrul Rus, aflat la conducerea MAI din 7 mai.

Demnitarul a arătat că, în absenţa unei strategii pe termen mediu şi lung, care să definească cadrul general de evoluţie a ministerului, reformele au avut un caracter haotic, „cu obiective uneori contradictive, care au făcut imposibilă reducerea costuturilor de funcţionare a instituţiei, nu au asigurat raţionalizarea procesului decizional şi nu au implicat comunitatea în soluţionarea problemelor din domeniul ordinii şi siguranţei publice sau în derularea actului administrativ”.

„Lipsa de coerenţă a cadrului legislativ, multitudinea actelor normative care reglementează acelaşi domeniu continuă să genereze ineficienţă şi paralelism în activitate şi, în ultimă instanţă, o lipsă de responsabilitate în asumarea eşecului”, a susţinut Ioan Rus.

Totodată, ministrul a declarat că în ultimii doi ani au fost operate numeroase modificări legislative în planul de reorganizare structurală a MAI fără a avea la bază politici publice şi studii de impact.
„De exemplu, s-a schimbat de trei ori structura ministerului cu un singur obiectiv: ca să schimbe şefii. Nu se mai numeşte direcţia într-un fel, se numeşte altfel pentru a permite schimbarea oamenilor de la conducerea acestei structuri”, a explicat Rus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă