13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportRugby: Primire triumfală pentru Africa de Sud, la întoarcerea acasă

Rugby: Primire triumfală pentru Africa de Sud, la întoarcerea acasă

Ridicaţi la rangul de “eroi” după triumful în faţa Angliei (32-12), în finală, sâmbătă la Yokohama, componenţii naţionalei Springboks au debarcat în grupuri mici, pe aeroportul din Johannesburg.

Primul val, aflându-i în frunte pe Pieter-Steph du Toit, desemnat Jucătorului anului de World Rugby, şi pe Faf de Klerk, a fost întâmpinat cu scandări şi dansuri de o maree umană în culorile verde şi auriu.

Căpitanul naţionalei sud-africane, Siya Kolisi, purtând în braţe trofeul William Webb Ellis, şi selecţionerul Rassie Erasmus au coborât la rândul lor în scandările suporterilor, care au cântat imnul naţional precum şi “We are the champions”, celebra melodie a trupei Queen.

“Ştiam că putem oferi puţină speranţă oamenilor. Am câştigat deoarece ne-am dorit foarte mult asta. Toţi aceşti oameni aflaţi aici ne-au dat un motiv să ne dorim acest lucru şi mai mult”, a declarat Siya Kolisi, primul căpitan de culoare din istoria naţionalei sud-africane.

“Ceea ce am dori să perpetuăm este ceea ce vedem aici. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit pentru a ne întâmpina în această seară”, a spus la rândul său Rassie Erasmus, care a sărbătorit marţi împlinirea vârstei de 47 ani.

Componenţii naţionalei Springboks urmează să participe joi la o serie de parade populare la Pretoria, Johannesburg, Soweto, Durban, East London, Port Elizabeth şi Cape Town.

Cupa Mondială cucerită sâmbătă este a treia din istoria rugby-ului sud-african, după cele din 1995 şi 2007.

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă