Rugby: Noua Zeelandă și-a găsit selecționer. Cine va conduce naționala All Blacks

Federaţia neozeelandeză de rugby l-a numit miercuri pe Ian Foster în postul de selecţioner al All Blacks, o promovare logică pentru antrenorul în vârstă de 54 ani, care a fost în ultimii opt ani secundul predecesorului său Steve Hansen.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2019 - 10:06

"Foster vine cu o experienţă internaţională de talie mondială, o echipă de antrenori incredibil de puternică şi credem că va face o treabă excelentă", a precizat preşedintele Federaţiei, Brent Impey, într-un comunicat.

Numirea noului selecţioner are loc la o lună şi jumătate după eşecul Noii Zeelande la Cupa Mondială 2019 din Japonia, unde All Blacks, deţinătorii trofeului, au fost eliminaţi în semifinale de Anglia (7-19), clasându-se pe un dezamăgitor loc trei.

Ian Foster era candidatul favorit la succesiunea lui Hansen, impunându-se în faţa principalului său rival Scott Robinson, triplu câştigător al turneului Super Rugby cu echipa Canterbury Crusaders.

"Mă simt cu adevărat privilegiat şi onorat că mi s-a oferit această şansă şi sunt nerăbdător să conduc echipa către viitorul capitol din ceea ce este deja o moştenire remarcabilă", a declarat Foster, care a semnat un contract pe doi ani.

Comentarii