Rugby: Fost căpitan al Africii de Sud, suspendat pentru dopaj

Rugbystul sud-african Mahlatse ''Chiliboy'' Ralepelle, fost căpitan al naţionalei Springboks, a fost suspendat din activitate pentru o perioadă de opt ani după ce a fost testat pozitiv la Zeranol, un anabolizant în 2019, fiind la a treia condamnare pentru dopaj din carieră.

Share

Rl online 0 comentarii

01.07.2020 - 21:36

Component al echipei Sharks, cu sediul în Durban, jucătorul are la dispoziţie 21 de zile pentru a face apel la decizia anunţată de Institutul sud-african pentru un sport fără dopaj (SAIDFS). Ralepelle a fost testat inopinat, în afara competiţiei.

''Testul la Zeranol este o nouă acuzaţie falsă împotriva mea pe care o resping", a declarat la scurt timp rugbystul.

La 33 de ani, Ralepelle este condamnat pentru dopaj pentru a treia oară în cariera sa. El a fost suspendat doi ani în 2015, după ce a fost testat pozitiv pentru un steroid anabolizant în martie 2014, ceea ce a dus la încetarea contractului său cu Stade Toulousain (Franţa).

El a fost acuzat şi în 2011, după un test pozitiv pentru metilhexaneamină, însă a câştigat apelul făcut la Federaţia de rugby din ţara sa.

Ralepelle a avut 25 de selecţii pentru Africa de Sud, fiind pentru scurt timp căpitanul naţionalei de rugby, în prezent campioană mondială.

Comentarii