Rugby: Anchetă după meciul Ţara Galilor - Franţa. Arbitrul, cercetat de Federația Internațională

Arbitrul meciului Ţara Galilor - Franţa (20-19), din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby, este cercetat de Federaţia internaţională, după ce s-a fotografiat alături de un grup de suporteri galezi, în timp ce mima lovitura cu cotul aplicată de francezul Vahaarmahina.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2019 - 12:03

World Rugby a anunţat că "este la curent" cu faptul că pe reţelele de socializare circulă o fotografie în care arbitrul sud-african Jaco Peyper apare alături de un grup de suporteri ai Ţării Galilor, după meciul cu francezii, disputat duminică la Oita (Japonia).

"Ar fi inadecvat să facem alte comentarii în timp ce suntem pe punctul de a stabili faptele", a precizat Federaţia internaţională într-un comunicat citat de AFP.

În fotografia respectivă, arbitrul sud-african imită, alături de şapte suporteri galezi, lovitura cu cotul aplicată de Vahaamahina jucătorului galez Aaron Wainwright, în urma căreia francezul a fost eliminat definitiv din joc în minutul 49 al meciului pierdut la limită de Les Bleus.

"Această fotografie, dacă este adevărat, este şocantă şi sunt necesare explicaţii", a reacţionat duminică seara vicepreşedintele Federaţiei franceze de rugby, Serge Simon, pe contul său de Twitter.

Comentarii