8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportRugbistul James Cronin, suspendat pentru dopaj

Rugbistul James Cronin, suspendat pentru dopaj

Cronin a fost testat pozitiv la steroidul prednisolon şi la corticosteroidul prednison, substanţe care se află pe lista celor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), în urma meciului din turul al doilea al Cupei Campionilor cu Racing 92, în luna noiembrie a anului trecut.

”Înaintea meciului … Cronin nu s-a simţit bine şi i-au fost prescrise antibiotice, însă, farmacia i-a eliberat medicamentele altui client”, a precizat EPCR într-un comunicat.

”Ofiţerul judecător a acceptat motivul că substanţele interzise din proba prelevată jucătorului au fost provocate de o eroare a farmaciei, iar violarea regulamentului antidoping nu a fost intenţionată”, a menţionat forul european.

S-a considerat că rugbystul de 29 de ani nu a comis o greşeală semnificativă şi a cooperat cu ancheta, dar ofiţerul judecător a decis că totuşi are o responsabilitate pentru ceea ce era în proba prelevată.

Astfel, Cronin nu va avea drept de joc între 15 aprilie şi 16 mai, dar World Rugby, forul mondial, organismul suprem din sportul irlandez (Sport Ireland) şi AMA/WADA pot face apel.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă