19.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Ronaldo, infectat cu COVID. Ce meciuri ratează

Noul coronavirus nu iartă pe nimeni, iar dovadă pentru această afirmație stă ultimul nume intrat pe lista celor infectați. Aflat în cantonamentul echipei naționale de fotbal a Portugaliei, Cristiano Ronaldo, cvintuplu câștigător al „Balonului de Aur”, a ieșit pozitiv la testarea impusă de protocolul UEFA înaintea partidei cu Suedia din Liga Națiunilor.

Federaţia Portugheză de Fotbal, cea care a anunțat infectarea căpitanului, a menţionat că Ronaldo este în stare bună și nu prezintă simptome ale bolii.

Cel mai probabil, lusitanul s-a infectat cu COVID-19 în Italia, la echipa sa de club, Juventus. Jucătorii și staff-ul torinezilor fuseseră plasați în izolare, după ce doi angajați ai formației piemonteze au fost testați pozitiv la coronavirus. Cu toate acestea, Cristiano Ronaldo şi alţi câţiva jucători sud-americani, Dybala, Cuadrado, Danilo şi Bentancur, au părăsit Torino pentru a se alătura echipelor lor naţionale, fără a mai aștepta rezultatele testelor COVID-19. Autoritățile sanitare locale au anunțat deja că aceștia vor fi raportați justiției și riscă amenzi serioase.

Ratează duelul cu Messi?

Astfel, fotbalistul în vârstă de 35 de ani va rata cu siguranţă următoarele meciuri ale lui Juventus. Bianconerii vor evolua sâmbătă pe terenul lui Crotone în Serie A. La jumătatea săptămânii viitoare, Juve va primi vizita lui Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, în Champions League. De asemenea, Cristiano Ronaldo ar putea rata și duelul cu Hellas Verona din campionat.

Având în vedere că actuala sa formație este „colegă” de grupă în Champions League cu FC Barcelona, coronavirusul l-ar putea împiedica „CR7” să se reîntâlnească cu marele său rival, Lionel Messi. Concret, superstarul portughez este obligat să stea în izolare până pe 27 octombrie, iar partida dintre Juventus și Barça este programată o zi mai târziu. Conform normelor sanitare stabilite de UEFA, un fotbalist poate evolua într-o partidă din Champions League sau Europa League dacă a fost negativ la testul COVID-19 cu șapte zile înaintea disputării jocului. Pentru ca cei mai mari fotbaliști ai ultimului deceniu să se dueleze pe teren în meciul de la Torino, lusitanul trebuie să aibă un rezultat negativ la testul COVID-19 efectuat pe 21 octombrie.

Cristiano Ronaldo este ultimul mare fotbalist care se infectează cu noul coronavirus, după ce și Neymar, Kylian Mbappe sau Zlatan Ibrahimovic au trecut prin boală.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă