18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportRonaldo, infectat cu COVID. Ce meciuri ratează

Ronaldo, infectat cu COVID. Ce meciuri ratează

Noul coronavirus nu iartă pe nimeni, iar dovadă pentru această afirmație stă ultimul nume intrat pe lista celor infectați. Aflat în cantonamentul echipei naționale de fotbal a Portugaliei, Cristiano Ronaldo, cvintuplu câștigător al „Balonului de Aur”, a ieșit pozitiv la testarea impusă de protocolul UEFA înaintea partidei cu Suedia din Liga Națiunilor.

Federaţia Portugheză de Fotbal, cea care a anunțat infectarea căpitanului, a menţionat că Ronaldo este în stare bună și nu prezintă simptome ale bolii.

Cel mai probabil, lusitanul s-a infectat cu COVID-19 în Italia, la echipa sa de club, Juventus. Jucătorii și staff-ul torinezilor fuseseră plasați în izolare, după ce doi angajați ai formației piemonteze au fost testați pozitiv la coronavirus. Cu toate acestea, Cristiano Ronaldo şi alţi câţiva jucători sud-americani, Dybala, Cuadrado, Danilo şi Bentancur, au părăsit Torino pentru a se alătura echipelor lor naţionale, fără a mai aștepta rezultatele testelor COVID-19. Autoritățile sanitare locale au anunțat deja că aceștia vor fi raportați justiției și riscă amenzi serioase.

Ratează duelul cu Messi?

Astfel, fotbalistul în vârstă de 35 de ani va rata cu siguranţă următoarele meciuri ale lui Juventus. Bianconerii vor evolua sâmbătă pe terenul lui Crotone în Serie A. La jumătatea săptămânii viitoare, Juve va primi vizita lui Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, în Champions League. De asemenea, Cristiano Ronaldo ar putea rata și duelul cu Hellas Verona din campionat.

Având în vedere că actuala sa formație este „colegă” de grupă în Champions League cu FC Barcelona, coronavirusul l-ar putea împiedica „CR7” să se reîntâlnească cu marele său rival, Lionel Messi. Concret, superstarul portughez este obligat să stea în izolare până pe 27 octombrie, iar partida dintre Juventus și Barça este programată o zi mai târziu. Conform normelor sanitare stabilite de UEFA, un fotbalist poate evolua într-o partidă din Champions League sau Europa League dacă a fost negativ la testul COVID-19 cu șapte zile înaintea disputării jocului. Pentru ca cei mai mari fotbaliști ai ultimului deceniu să se dueleze pe teren în meciul de la Torino, lusitanul trebuie să aibă un rezultat negativ la testul COVID-19 efectuat pe 21 octombrie.

Cristiano Ronaldo este ultimul mare fotbalist care se infectează cu noul coronavirus, după ce și Neymar, Kylian Mbappe sau Zlatan Ibrahimovic au trecut prin boală.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă