15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Ronaldo, desemnat fotbalistul secolului

Cu ocazia galei „Globe Soccer Awards” desfăşurată la Dubai, atacantul echipei Juventus Torino și-a completat panoplia de trofee cu încă o distincție menită să îi încununeze munca depusă în întreaga carieră.

Acompaniat la ceremonia găzduită de luxosul Hotel Armani de Georgina Rodriguez, frumoasa sa logodnică, Ronaldo a fost desemnat cel mai bun jucător de fotbal al secolului 21, devansându-i pe argentinianul Lionel Messi, brazilianul Ronaldinho şi egipteanul Mohamed Salah.

„Acest premiu este foarte important pentru mine. A fi nominalizat alături de mari fotbalişti este o onoare. Acest lucru mă motivează şi mai mult. Este uimitor că mulţi copii vor să fie ca mine, să aibă aceeaşi tunsoare. Vreau să-i văd în întreaga lume făcând atmosferă atunci când înscriu un gol”, a spus, vizibil emoționat, Ronaldo.

De asemenea, în cadrul galei, polonezul Robert Lewandowski a fost desemnat jucătorul anului 2020, impunându-se în fața lui Cristiano Ronaldo şi a lui Lionel Messi. La categoria antrenori, marele câştigător a fost Pep Guardiola, ales cel mai bun tehnician al secolului. Actualul manager al lui Manchester City i-a învins pe Sir Alex Ferguson, Zinedine Zidane şi Jose Mourinho. Dinstincția rezervată antrenorului anului a fost atribuită germanului Hans Dieter Flick, tehnicianul echipei Bayern Munchen, care vine după un sezon în care a cucerit cinci trofee, între care Liga Campionilor şi campionatul Germaniei. Acesta i-a devansat pe compatriotul său Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, şi pe italianul Gian Piero Gasperini, tehnicianul formaţiei Atalanta Bergamo.

În cursul galei de la Dubai, Iker Casillas şi Gerard Pique au fost recompensaţi pentru carierele lor excepţionale, în timp ce Real Madrid a fost ales cel mai bun club al secolului, înaintea rivalei FC Barcelona, iar Bayern Munchen a intrat în posesia trofeului rezervat echipei anului 2020.

Acesta este cel de-al doilea premiu cucerit de Ronaldo în mai puțin de 2 săptămâni. Nu cu mult timp în urmă, starul portughez în vârstă de 35 de ani primise trofeul Golden Foot 2020, o distincție destinată doar jucătorilor trecuți de 28 de ani și pe care aceștia o pot primi o singură dată în carieră. Trofeul Golden Foot celebrează nu doar performanțele de pe teren ale fotbaliștilor, cât și activitatea acestora din afara terenului.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă