30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportRonaldinho își pregătește retragerea din fotbal la 37 de ani

Ronaldinho își pregătește retragerea din fotbal la 37 de ani

Fratele lui Ronaldinho, Roberto Assis, care îi este şi agent, a făcut această declarație pentru cotidianul O Globo.

“El se opreşte. Iar pentru turneul său de adio, vom organiza ceva grandios, frumos, după Cupa Mondială din Rusia, probabil în luna august. Vom organiza mai multe turnee în Brazilia, Europa şi Asia şi, desigur, avem în vederea disputarea unui meci cu o selecţionată a Braziliei”, a spus Assis.

În realitate, Ronaldinho nu a mai jucat de multă vreme, de la plecarea sa de la Fluminense în 2015. El a considerat în urmă cu câteva luni că este “prea bătrân” pentru a juca fotbal.

După ce a început la Gremio Porto Alegre, oraşul său natal, Ronaldinho a devenit un star la Paris Saint-Germain (2001-2003) şi apoi la FC Barcelona (2003-2008). Campion mondial în 2002, câştigător al “Balonului de Aur” în 2005, câştigător al Ligii Campionilor în 2006, el a purtat apoi culorile clubului AC Milan (2008-2011) înainte de a reveni în Brazilia, la Flamengo (2011-2012) şi la Atletico Mineiro (2012-2014), cu care a câştigat Copa Libertadores în 2013.

Jucătorul brazilian a jucat apoi un sezon la clubul mexican Queretaro şi a revenit din nou în Brazilia, la Fluminense, unde a jucat aproximativ trei luni, rupând contractul în septembrie 2015.

De atunci, Ronaldinho se află într-un tur al lumii, participând la diverse evenimente speciale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă