13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportRomânia, victorie dramatică în Lituania

România, victorie dramatică în Lituania

România, care a controlat jocul în cea mai mare parte a sa, a smuls victoria în prelungiri, printr-un gol marcat de Alexandru Maxim (90+4), după ce balticii egalaseră prin Arturas Zulpa (89). Alexandru Chipciu (13) marcase primul gol al tricolorilor.

România a obţinut prima sa victorie în competiţie, după două egaluri, 0-0 acasă cu Muntenegru şi 2-2 în deplasare cu Serbia.

Echipa antrenată de Cosmin Contra a început bine şi a avut prima ocazie prin Chipciu (8), care a şutat din poziţie centrală, dar balonul a fost respins de portar. Lituania a avut o mare şansă de a deschide scorul în min. 10, când Cernych a reluat în bară, la centrarea lui Baravykas.

România a deschis scorul în min. 13 Chipciu, reluând în plasă mingea respinsă de Algis Jankauskas din faţa lui Mitriţă. Mitriţă şi-a creat şi el o situaţie notabilă, dar şutul său de la 25 de metri a fost respins de portar (16). Jocul a fost în continuare unul de uzură, cu tricolorii având iniţiativa, dar fără a-şi crea ocazii de poartă. Ultima situaţie a primei reprize a fost un şut al lui Slivka (42) de la 20 de metri, prins de Tătăruşanu.

chipa României a început bine şi partea secundă şi a avut două oportunităţi notabile: Mitriţă (52) a reluat din foarfecă de la 10 m, dar Setkus a respins salvator, iar apoi Stanciu (53) a şutat de la 24 metri, mingea fiind reţinută de portar.

Valskis, fost jucător al Universităţii Craiova, a avut două situaţii bune de gol, dar a şutat pe lângă poartă din careu (66), după o eroare a lui Bancu, iar apoi a fost blocat salvator de Săpunaru la 6 metri (80).

România nu a mai reuşit să creeze faze de pericol la poarta gazdelor, remarcându-se doar şutul lui Chipciu (73), la colţul scurt, prins de portar.

Balticii au egalat min. 89, la o nesincronizare în centrul apărării noastre, Zulpa a rămas singur cu portarul după o combinaţie cu Valskis şi a marcat.

Tricolorii nu au renunţat la luptă şi au reuşit să marcheze golul victoriei în min. 90+4, prin Maxim, care l-a driblat elegat pe Algis Jankauskas şi a marcat cu un şut la colţul lung.

România nu mai câştigase un meci oficial în deplasare din 8 octombrie 2016, când învingea Armenia cu 5-0. De atunci a înregistrat trei egaluri şi două eşecuri în deplasare în partide oficiale.

Naţionala României va juca duminică pe Arena Naţională cu Serbia, un meci decisiv pentru câştigarea grupei.

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă