14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportRomânia va participa la turneul de la Toulon

România va participa la turneul de la Toulon

Deși este o competiție Under 21, ediția din acest an a celebrului turneu găzduit de orașul francez Toulon se desfășoară după aceleași reguli ca și Jocurile Olimpice. Concret, vor avea drept de joc fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1997, fiind practic un turneu preolimpic, de pregătire.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu. „Am luat decizia să participăm la cel mai important turneu preolimpic care va avea loc în Franţa, la Toulon. Anul acesta vor participa 12 echipe. În afară de România au mai confirmat prezenţa până acum Anglia, Franţa şi Japonia şi se aşteaptă confirmări în zilele următoare de la Brazilia și Argentina”, a spus Burleanu.

Șeful de la Casa Fotbalului a dezvăluit care va fi obiectivul tricolorilor mici la Olimpiada găzduită de Japonia: „Trebuie să ne pregătim pentru a avea o echipă competitivă care să îşi îndeplinească obiectivul, acela de a obţine o medalie la Jocurile Olimpice”.

La Tokyo, echipa va fi condusă de Mirel Rădoi, selecționerul primei reprezentative. Alături de tricolori, la Olimpiada din acest an vor mai fi prezente Japonia, Franța, Germania, Spania, Noua Zeelandă, Egipt, Coasta de Fildeș, Africa de Sud, Australia, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Brazilia și Argentina.

Printre jucătorii care au strălucit de-a lungul timpului la Toulon se numără Jean-Pierre Papin, David Ginola, Alan Shearer, Rui Costa sau Thierry Henry.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă