8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportRomânia și-a aflat grupa din Liga Națiunilor

România și-a aflat grupa din Liga Națiunilor

În urma tragerii la sorți de la Amsterdam, România și-a descoperit viitorii adversari din cadrul celei de-a doua ediții a Ligii Națiunilor. Elevii lui Mirel Rădoi vor da piept cu trei echipe pe care le-am mai întâlnit în preliminariile recente și care ne-au pus serioase probleme.

Posibilul adversar al României de la EURO 2020, dacă tricolorii vor obține calificarea în urma play-off-ului, Austria ocupă locul 26 în clasamentul FIFA și are un ascendent moral asupra noastră. În cele 8 partide directe, România a obținut un singur succes.

La București urmează să sosească și copilul-minune al fotbalului mondial, Erling Haaland, atacantul Borussiei Dortmund. Norvegia este o cunoștință recentă a tricolorilor. Nordicii ne-au încurcat în preliminariile abia încheiate. A fost 2-2 la Oslo și 1-1 pe Arena Națională.

De asemenea, Irlanda de Nord este o formație cu care ne-am mai duelat de curând, mai exact în campania de calificare la EURO 2016. România învingea atunci pe teren propriu, scor 2-0, și obținea un punct la Belfast, după un 0-0 chinuit.

Din punctul de vedere al selecționerului Mirel Rădoi, Austria reprezintă cel mai periculos adversar. „N-aș fi vrut Austria, cu celelalte echipe din prima urnă n-aș fi avut probleme. În rest, este o grupă echilibrată, o să facem tot posibilul să terminăm pe primele două locuri. Va trebui să încercăm să ne facem jocul indiferent de adversarul pe care-l întâlnim, cum am făcut și la tineret”, a spus Rădoi.

Meciurile din faza grupelor urmează să se dispute în perioada septembrie-noiembrie 2020.

Clasarea din Liga Naţiunilor va influenţa preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Astfel, primele două cel mai bine clasate naţionale în Liga Naţiunilor (în afara celor calificate direct) vor participa la barajul pentru Mondial.

La prima ediţie a Ligii Naţiunilor, România a evoluat în Liga C, ocupând locul al doilea într-o grupă din care au mai făcut parte Serbia, Muntenegru și Lituania.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă