21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportRomânia s-a calificat la turneul final de handbal feminin

România s-a calificat la turneul final de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a învins joi, în deplasare, reprezentativa Austriei, cu scorul de 28-25 (13-11), în penultima partidă din grupa preliminară 4 a CE2018, şi s-a calificat la turneul final.

În celălalt meci al grupei, Portugalia – Rusia, scor 24-30 (14-15).

După cinci etape, România este lider, cu 8 puncte, urmată de Rusia şi Austria, cu câte 6, şi Portugalia, cu 0 puncte, scrie news.ro.

În primele patru partide din grupa a 4-a, tricolorele antrenate de Ambros Martin au obţinut rezultatele: 36-25 cu Austria, 32-16 cu Portugalia, 25-30 şi 26-25 cu Rusia.

Ultima etapă programează partide în 3 iunie, între Rusia – Austria şi România – Portugalia (la Buzău).

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se califică la turneul final Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

La ultima ediţie a Campionatului European, în 2016, România s-a clasat pe locul 5, titlul continental revenind Norvegiei.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă