12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportRomânia, rușine istorică în ultimul meci de la Mondiale

România, rușine istorică în ultimul meci de la Mondiale

În ultimul lor meci din grupe, tricolorele s-au făcut de râs în fața Japoniei, fiind învinse la o diferență de neînchipuit. Româncele și-au făcut un adevărat harakiri handbalistic, atitudinea din acest joc făcând diferenţa pe tabela de marcaj. Lipsa de reacție a lui Tomas Ryde a pus, de asemenea, umărul la cel mai negru rezultat al ultimilor ani. La final, tabela arăta un scor năucitor: 37-20 pentru nipone.

România încheie astfel Campionatul Mondial pe locul al 12-lea, cu trei victorii şi cinci înfrângeri. Naționala noastră păstrează totuși şanse de calificare la Jocurile Olimpice, urmând să evolueze la un turneu preolimpic, alături de Coreea de Nord şi de formaţiile care se vor clasa pe locurile 4 şi 5 la Mondiale.

Neutilizată în acest meci, Cristina Neagu și-a găsit cu greu cuvintele. „Azi, după o asemenea înfrângere, nici nu îmi găsesc cuvintele. Eu cred că nu asta e fața adevărată a României”, a declarat cea mai bună handbalistă din lume. Neagu a vorbit și despre șansele de calificare la Olimpiada de la Tokyo: „Probabil va fi același nucleu de jucătoare acolo și toată lumea trebuie să înțelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Vreau din tot sufletul să merg la Jocurile Olimpice. Pentru mine ar fi ultima șansă să merg”.

În celelalte meciuri din grupă, Rusia a surclasat Spania, cu 36-26, iar Muntenegru a trecut de Suedia, scor 26-23. În semifinalele care se dispută astăzi, Rusia va înfrunta Olanda, iar Norvegia va primi replica Spaniei.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă