21.9 C
București
luni, 20 septembrie 2021

România, pe harta triatlonului european

Aflată deja la a 11-a ediție, competiția H3RO by TriChallenge se bucură de un interes uriaș din partea iubitorilor de sport, profesioniști sau amatori. Astfel, până la ora redactării acestui material, nu mai puțin 600 de participanți, din 21 de țări, erau deja înscriși la întrecerea găzduită de Mamaia. Pe lângă pasionații de triatlon din România, la startul competiției se vor afla sportivi din Australia, Austria, Belarus, Bulgaria, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Germania, Luxemburg, Marea Britanie, Moldova, Namibia, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ucraina și Ungaria.

Dincolo de o simplă competiție de triatlon, H3RO este un eveniment care dă posibilitatea oricărui pasionat de sport să devină, dintr-un anonim un, adevărat campion.

După estimările organizatorilor, evenimentul va grupa, la start, peste 1.200 de participanți din 30 de țări. De remarcat este că sub umbrela TriChallenge din acest an vor avea loc Campionatele Naționale de Distanță Half și Supersprint. De asemenea, competiția va găzdui și Cupa României la Aquathlon. Mai mult, H3RO by TriChallenge își consolidează poziția la nivel continental, devenind gazdă a Cupei Europene de Triatlon Sprint.

Probele de triatlon pe Distanța Half reprezintă, totodată, și ultima etapă din circuitul Federației Române de Triatlon – FRTRI Halfdistance. De asemenea, proba olimpică și proba sprint sunt parte din circuitul Triathlon Series Events și Romanian Triatlon Series, TriChallenge fiind chiar ultima etapa din aceasta serie.

Până în prezent, pe parcursul primelor 10 ediții, TriChallenge Mamaia a mai fost gazda a două întreceri Europene, punând astfel România pe harta competițiilor majore de triatlon.

Ultima oră
Pe aceeași temă