România, nevoită să joace cu „rezervele” în Fed Cup

România va aborda întâlnirea cu Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup fără Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu, cel mai bine clasate „tricolore” ale momentului.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2020 - 08:54

Astfel, pentru meciul găzduit de Cluj-Napoca, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, se va baza pe Raluca Olaru (48 WTA la dublu), Ana Bogdan (98 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA) şi Jaqueline Cristian (209 WTA). Pentru ultimile trei meciul cu Rusia va reprezenta debutul în echipa de Fed Cup.

Dacă despre forfait-ul Simonei Halep se știa încă din luna decembrie, aceasta declarând public că se concentrează pe participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vestea neparticipării Irinei Begu și Monicăi Niculescu a picat ca un trăsnet pentru oficialii Federației Române de Tenis. Motivul invocat de cele două a fost similar cu cel al Simonei, menajarea în vederea forțării unei calificări la Olimpiadă.

Segărceanu a menționat că înţelege dorinţa celor mai bune jucătoare române de a se menaja şi de a-şi urmări propriile interese. „O să fie un meci foarte greu şi din păcate nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înţelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-şi vadă de propriile interese, să-şi vadă de carieră şi să se menajeze”, a declarat căpitanul nejucător al României.

De cealaltă parte, Rusia abordează partida cu „tricolorele” foarte serios și va deplasa la Cluj tot „arsenalul” greu. Din lotul acestora nu vor lipsi Ekaterina Alexandrova (locul 28 WTA), Anastasia Pavlyuchenkova (locul 30 WTA), Veronika Kudermetova (locul 40 WTA), Svetlana Kuznetsova (locul 53 WTA) sau Anna Kalinskaya (locul 109 WTA).

Partida dintre România și Rusia va avea loc în zilele de 7 și 8 februarie și va fi găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Câștigătoarea se va califica la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

Comentarii