10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportRomânia, nevoită să joace cu „rezervele” în Fed Cup

România, nevoită să joace cu „rezervele” în Fed Cup

Astfel, pentru meciul găzduit de Cluj-Napoca, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, se va baza pe Raluca Olaru (48 WTA la dublu), Ana Bogdan (98 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA) şi Jaqueline Cristian (209 WTA). Pentru ultimile trei meciul cu Rusia va reprezenta debutul în echipa de Fed Cup.

Dacă despre forfait-ul Simonei Halep se știa încă din luna decembrie, aceasta declarând public că se concentrează pe participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vestea neparticipării Irinei Begu și Monicăi Niculescu a picat ca un trăsnet pentru oficialii Federației Române de Tenis. Motivul invocat de cele două a fost similar cu cel al Simonei, menajarea în vederea forțării unei calificări la Olimpiadă.

Segărceanu a menționat că înţelege dorinţa celor mai bune jucătoare române de a se menaja şi de a-şi urmări propriile interese. „O să fie un meci foarte greu şi din păcate nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înţelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-şi vadă de propriile interese, să-şi vadă de carieră şi să se menajeze”, a declarat căpitanul nejucător al României.

De cealaltă parte, Rusia abordează partida cu „tricolorele” foarte serios și va deplasa la Cluj tot „arsenalul” greu. Din lotul acestora nu vor lipsi Ekaterina Alexandrova (locul 28 WTA), Anastasia Pavlyuchenkova (locul 30 WTA), Veronika Kudermetova (locul 40 WTA), Svetlana Kuznetsova (locul 53 WTA) sau Anna Kalinskaya (locul 109 WTA).

Partida dintre România și Rusia va avea loc în zilele de 7 și 8 februarie și va fi găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Câștigătoarea se va califica la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă