17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

România, învinsă de Spania pe teren propriu

Tricolorii au fost dominaţi categoric în prima repriză, iar Spania putea câştiga la un scor categoric, dar Tătăruşanu a făcut minuni, pentru ca pe final România să treacă de două pe lângă egalare.

Sergio Ramos (29 – penalty) şi Paco Alcacer (47) au marcat golurile ibericilor, în timp ce pentru echipa antrenată de Cosmin Contra a înscris Florin Andone (59), la trei minute de la intrarea sa pe teren. Spania a jucat în zece oameni din min. 79, după eliminarea lui Diego Llorente.

Finalul a fost dramatic, cu România forţând egalarea, însă Puşcaş nu a reuşit să înscrie din nouă situaţii foarte bune. În min. 90+1, Puşcaş a şutat din unghi, dar Kepa a respins. În min. 90+2, Kepa a salvat golul la mingea trimisă cu capul de Puşcaş.

Spania a încheiat cu o posesie net superioară, 68%-32%, şi cu un raport al şuturilor pe poartă de 10-3.

A fost prima înfrângere pe teren propriu a României în faţa Spaniei în şapte meciuri (trei victorii pentru tricolori, trei egaluri).

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fiicei fostului selecţioner spaniol Luis Enrique, decedată la vârsta de doar 9 ani. Jucătorii celor două echipe au purtat banderole negre.

Începutul meciului a fost amânat cu aproximativ un minut din cauza petardelor şi torţelor aruncate în teren de suporterii români.

România a suferit al doilea eşec din această campanie şi va juca următorul meci duminică, la Ploieşti, cui Malta (19:00).

Ultima oră
Pe aceeași temă