10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportRomânia învinge Zimbabwe în Cupa Davis, prin victoria lui Marius Copil

România învinge Zimbabwe în Cupa Davis, prin victoria lui Marius Copil

Marius Copil (80 ATP) s-a impus într-un meci destul de disputat, întins pe durata a două ore. Arădeanul s-a revanşat astfel după eşecul neaşteptat din meciul de debut.

Copil a evoluat mai bine decât vineri şi a reuşit un break în fiecare set, suficient pentru a înclina balanţa în favoarea sa, având în vedere că serviciul i-a funcţionat foarte bine. Copil a avut 12 mingi de break din care a fructificat două, în primul set la 3-3, iar în actul secund la 5-5. Garanganga şi-a creat şi el trei mingi de break, dar nu a concretizat niciuna. Copil a avut 7 aşi (a încheiat meciul cu unul) şi a comis o dublă greşeală, iar zimbabwianul a reuşit 3 aşi şi a comis 6 duble greşeli.

În prima partidă de la Piatra Neamţ, vineri, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins neaşteptat pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5. Apoi, Dragoş Dima (327 ATP) a câştigat cu 6-3, 6-3 în faţa lui Takanyi Garanganga (449 ATP).

Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus în faţa fraţilor Benjamin Lock şi Courtney Lock cu 6-1, 6-4.

Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu. Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi.

România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

Cele mai citite

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă