11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportRomânia, în grupele principale la EURO

România, în grupele principale la EURO

România a reușit o victorie de senzație în fața fetelor din Polonia și își continuă parcursul către fazele superioare ale Europeanului găzduit de Danemarca. Conduse trei sferturi din meci, elevele lui Bogdan Burcea au avut o răbufnire de orgoliu și au întors soarta partidei pe final.

Reprezentativa Poloniei a început bine şi a condus cu 4-1, dar tricolorele au egalat în minutul 10 la 4. Apoi, Polonia a preluat controlul jocului şi s-a desprins la cinci goluri, 11-6, 12-7, 13-8, 15-10, intrând la pauză cu patru goluri avans, 15-11. După pauză, România a arătat o altă față, iar diferența pe tabelă a început să scadă. Cristina Neagu a reușit egalarea în minutul 45, 18-18, iar tricolorele au condus pentru prima oară în minutul 48, cu 20-19. În două minute, Polonia a egalat, 21-21, România a ratat atacul următor, dar Ostase a reuşit o intercepţie care s-a dovedit crucială în economia partidei, pivotul nostru obţinând şi o eliminare în tabăra adversă. România a fructificat la maximum oportunitatea şi s-a desprins la 24-21, iar precipitarea din tabăra poloneză a făcut ca victoria să fie şi mai clară, 28-24.

Cea mai bună jucătoare a partidei a fost desemnată Cristina Laslo. După meci, handbalista în vârstă de 24 de ani a recunoscut carențele din prima repriză. „Am început foarte, foarte slab. Ne-am găsit cu greu ritmul. În final, e foarte important că am câștigat. Am luat punctele și suntem fericite. Vedem ce mai urmează. Ne-am îmbunătățit nivelul pe parcurs. Nu a fost ușor, meciul era crucial pentru că ambele echipe nu aveam niciun punct înainte de partidă. Am stat mai bine decât ele din punct de vedere mental”, a zis Laslo.

În celălalt meci al grupei, Norvegia a surclasat-o pe Germania cu 42-23. Pentru elevele lui Bogdan Burcea urmează meciul cu Norvegia, care are loc astăzi, de la orele 21.30.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă