HANDBAL FEMININ. „Tricolorele” merg mai departe la Campionatul European

România, în grupele principale la EURO

Echipa națională de handbal feminin a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European, după ce a învins Polonia cu scorul de 28-24.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

06.12.2020 - 21:23

România a reușit o victorie de senzație în fața fetelor din Polonia și își continuă parcursul către fazele superioare ale Europeanului găzduit de Danemarca. Conduse trei sferturi din meci, elevele lui Bogdan Burcea au avut o răbufnire de orgoliu și au întors soarta partidei pe final.

Reprezentativa Poloniei a început bine şi a condus cu 4-1, dar tricolorele au egalat în minutul 10 la 4. Apoi, Polonia a preluat controlul jocului şi s-a desprins la cinci goluri, 11-6, 12-7, 13-8, 15-10, intrând la pauză cu patru goluri avans, 15-11. După pauză, România a arătat o altă față, iar diferența pe tabelă a început să scadă. Cristina Neagu a reușit egalarea în minutul 45, 18-18, iar tricolorele au condus pentru prima oară în minutul 48, cu 20-19. În două minute, Polonia a egalat, 21-21, România a ratat atacul următor, dar Ostase a reuşit o intercepţie care s-a dovedit crucială în economia partidei, pivotul nostru obţinând şi o eliminare în tabăra adversă. România a fructificat la maximum oportunitatea şi s-a desprins la 24-21, iar precipitarea din tabăra poloneză a făcut ca victoria să fie şi mai clară, 28-24.

Cea mai bună jucătoare a partidei a fost desemnată Cristina Laslo. După meci, handbalista în vârstă de 24 de ani a recunoscut carențele din prima repriză. „Am început foarte, foarte slab. Ne-am găsit cu greu ritmul. În final, e foarte important că am câștigat. Am luat punctele și suntem fericite. Vedem ce mai urmează. Ne-am îmbunătățit nivelul pe parcurs. Nu a fost ușor, meciul era crucial pentru că ambele echipe nu aveam niciun punct înainte de partidă. Am stat mai bine decât ele din punct de vedere mental”, a zis Laslo.

În celălalt meci al grupei, Norvegia a surclasat-o pe Germania cu 42-23. Pentru elevele lui Bogdan Burcea urmează meciul cu Norvegia, care are loc astăzi, de la orele 21.30.

Comentarii