11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportROMÂNIA – GERMANIA. Cifrele nemților înainte de confruntarea cu tricolorii

ROMÂNIA – GERMANIA. Cifrele nemților înainte de confruntarea cu tricolorii

Iată cifrele nemților din ultimele preliminarii: 

Cel mai bun atac, cu 33 de goluri marcate (medie 3,3 goluri per meci)

15 marcatori diferiți – fundași, închizători, mijlocași ofensivi, extreme, atacanți!

Medie de 7 cornere pe meci și 7,7 șuturi expediate pe poartă

 

Evoluția la EURO 2019

După 3-1 cu Danemarca, 6-1 cu Serbia și 1-1 cu Austria, nemții sunt mândri de parcursul lor, iar rezultatele echipei sunt dublate și de câteva statistici interesante după faza grupelor:

89% pase reușite

54% posesie

10 goluri marcate

 

Bilanț uluitor

În ultimele 40 de partide oficiale disputate, Germania U21 a pierdut doar de trei ori, începând din 2013 și până azi. Practic, 3 înfrângeri în 7 ani de meciuri! Iată cele trei meciuri care ne dau speranțe: 

0-5 cu Portugalia în semifinalele Euro 2015 – lusitanii, cu William Carvalho, Joao Mario sau Bernardo Silva au spulberat echipa lui Ter Stegen, Kimmich și Emre Can.

0-1 cu Italia în grupe la Euro 2017 – golul lui Bernardeschi a învins viitoarea campioană, pe teren au mai fost Donnarumma, Berardi, Chiesa versus Gnabry, Meyer, Gerhardt.

1-3 cu Norvegia în ultimele preliminarii – deși au condus cu 1-0 în minutul 31, nemții au fost întorși de o echipă cu Odegaard în mare formă, care însă a ratat Euro 2019.

 

Campioana en-titre

Germania e campioana europeană en-titre la acest nivel de vârstă, titlu cucerit în Polonia acum doi ani, după 1-0 în finală cu Spania. Același Stefan Kuntz este pe bancă, iar din echipa de atunci regăsim acum 4 jucători:

Fundașul Anton (Hannover – 12 mil. euro), rezervă neutilizată până azi

Mijlocașul Amiri (Hoffenheim -17 mil. euro), intrat pe final în 3 meciuri, assist cu Sebia

Mijlocașul Dahoud (Dortmund – 14 mil. euro), titular în 3 meciuri, gol și assist cu Serbia

Extrema Oztunali (Mainz – 4 mil. euro), titular cu Danemarca și Austria, assist cu Serbia

Golgheterul turneului. Luca Waldschmidt (23 ani), crescut de Eintracht Frankfurt și trecut pe la Hamburg, este vârful lui Freiburg cu cota de piață 12 milioane euro. Atacantul are 5 goluri marcate în turneu: câte unul cu Danemarca și Austria, hatttrick cu Serbia

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă