Sursă foto: uefa.com

ROMÂNIA – GERMANIA. Cifrele nemților înainte de confruntarea cu tricolorii

Germania s-a calificat la 10 din cele 15 turnee finale pentru care a luptat în preliminarii de la reunificare, începând cu ediția 1992, câștigând de două ori trofeul.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2019 - 14:28

Iată cifrele nemților din ultimele preliminarii: 

Cel mai bun atac, cu 33 de goluri marcate (medie 3,3 goluri per meci)

15 marcatori diferiți – fundași, închizători, mijlocași ofensivi, extreme, atacanți!

Medie de 7 cornere pe meci și 7,7 șuturi expediate pe poartă

 

Evoluția la EURO 2019

După 3-1 cu Danemarca, 6-1 cu Serbia și 1-1 cu Austria, nemții sunt mândri de parcursul lor, iar rezultatele echipei sunt dublate și de câteva statistici interesante după faza grupelor:

89% pase reușite

54% posesie

10 goluri marcate

 

Bilanț uluitor

În ultimele 40 de partide oficiale disputate, Germania U21 a pierdut doar de trei ori, începând din 2013 și până azi. Practic, 3 înfrângeri în 7 ani de meciuri! Iată cele trei meciuri care ne dau speranțe: 

0-5 cu Portugalia în semifinalele Euro 2015 – lusitanii, cu William Carvalho, Joao Mario sau Bernardo Silva au spulberat echipa lui Ter Stegen, Kimmich și Emre Can.

0-1 cu Italia în grupe la Euro 2017 – golul lui Bernardeschi a învins viitoarea campioană, pe teren au mai fost Donnarumma, Berardi, Chiesa versus Gnabry, Meyer, Gerhardt.

1-3 cu Norvegia în ultimele preliminarii – deși au condus cu 1-0 în minutul 31, nemții au fost întorși de o echipă cu Odegaard în mare formă, care însă a ratat Euro 2019.

 

Campioana en-titre

Germania e campioana europeană en-titre la acest nivel de vârstă, titlu cucerit în Polonia acum doi ani, după 1-0 în finală cu Spania. Același Stefan Kuntz este pe bancă, iar din echipa de atunci regăsim acum 4 jucători:

Fundașul Anton (Hannover – 12 mil. euro), rezervă neutilizată până azi

Mijlocașul Amiri (Hoffenheim -17 mil. euro), intrat pe final în 3 meciuri, assist cu Sebia

Mijlocașul Dahoud (Dortmund – 14 mil. euro), titular în 3 meciuri, gol și assist cu Serbia

Extrema Oztunali (Mainz – 4 mil. euro), titular cu Danemarca și Austria, assist cu Serbia

Golgheterul turneului. Luca Waldschmidt (23 ani), crescut de Eintracht Frankfurt și trecut pe la Hamburg, este vârful lui Freiburg cu cota de piață 12 milioane euro. Atacantul are 5 goluri marcate în turneu: câte unul cu Danemarca și Austria, hatttrick cu Serbia

Comentarii