13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportRomânia, foarte aproape de calificarea la Campionatul European Under-21

România, foarte aproape de calificarea la Campionatul European Under-21

Selecţionata României este foarte aproape de obţinerea calificării la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2019, după ce a învins formaţia Ţării Galilor cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, în penultimul său meci din Grupa a 8-a a preliminariilor, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, transmite Agerpres.

Tricolorii s-au impus prin golurile marcate de Dennis Man (55) şi George Puşcaş (71) şi mai au nevoie de un singur punct, marţi, cu Liechtenstein, pentru a-şi asigura calificarea la turneul final din Italia şi San Marino.

La Cluj-Napoca s-a înregistrat cea mai mare asistenţă la un meci al naţionalei de tineret în ultimii 30 de ani, 12.588 spectatori, printre cei care i-au urmărit pe viu pe jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi numărându-se preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, dar şi foştii internaţionali Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

România a dominat jocul dar nu şi-a creat prea multe ocazii de gol în prima repriză. Florinel Coman a ratat trei ocazii bune de gol, în min. 9, când a şutat slab şi portarul Evans a prins, în min. 16, când şutul său din marginea careului a fost blocat de un fundaş, şi în min. 18, când portarul a respins mingea expediată de jucătorul echipei FCSB. O oportunitate bună a avut şi fundaşul Rus, care a reluat peste poartă centrarea lui Hagi jr (42).

Tricolorii au solicitat henţ în min. 47, la o minge jucată cu mâna de Brandon Cooper în propriul careu, dar arbitrul nu a dictat nimic.

Oaspeţii şi-au creat o ocazie din nimic, la o minge trimisă pe spate de Cooper, portarul Ionuţ Radu gafând, dar Paşcanu a respins de pe linia porţii (50).

Ivan a irosit o ocazie mare de gol în min. 53, după o lansare de excepţie de la Nedelcu, l-a driblat pe portarul Evans, dar a greşit şutul.

România a deschis scorul în min. 55, când Coman a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Rus a reluat balonul, iar Man a trimis în plasă din apropiere.

Ivan putea majora avantajul echipei noastre, după o angajare perfectă de la Hagi, dar a fost blocat de portar (56).

Oaspeţii au trecut pe lângă egalare (63), noul-intrat Connor Evans şutând în bara de la colţul scurt, după o combinaţie rapidă.

România a tranşat soarta partidei în min. 71, când Puşcaş a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat la colţul scurt din unghi.

Până la final, tricolorii nu au mai forţat, galezii fiind cei care au căutat golul de onoare, dar Connor Evans (74) a reluat cu capul peste ţintă din faţa porţii, iar şutul lui Morrell (84) a fost prins de Radu.

România, singura echipă neînvinsă din grupă, ocupă primul loc, cu 21 puncte (9 jocuri), urmată de Portugalia, 19 puncte (9 j), Bosnia-Herţegovina, 18 p (9 j), Elveţia, 10 p (9 j), Ţara Galilor, 10 p (9 j), Liechtenstein, 0 p (9 j).

Cele 9 câştigătoare de grupe merg direct la turneul final, în timp ce 4 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off.

Pe 16 octombrie au loc meciurile Românie – Liechtenstein (la Ploieşti, ora 21,00), Portugalia – Bosnia (Funchal, 21,00) şi Ţara Galilor – Elveţia.

Cele mai citite

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă