România, eșec la limită cu Muntenegru

România a pierdut in extremis partida cu Muntenegru, scor 27-26, la Kumamoto, în Grupa C a Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2019 - 09:42

Naționala antrenată de Tomas Ryde a suferit al doilea eșec la Mondialul găzduit de Japonia și este în pericol să rateze calificarea în faza grupelor principale ale competiție nipone.

În prima repriză, tricolorele au început în forță și s-au aflat în permanență la conducerea jocului, iar la pauză scorul era de 11-10 pentru echipa noastră.

În mitanul secund, România a continuat jocul bun şi a profitat de slăbiciunile adversarului, desprinzându-se la 21-17. Ultimul sfert de oră al meciului a fost unul de coșmar pentru elevele lui Ryde, care au încasat șapte goluri consecutive. Cu Cristina Neagu în mare formă, româncele au încercat să revină și să obțină egalul, însă scorul final a fost 27-26 pentru muntenegrence.

Cu 11 goluri marcate, Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului. „Jucăm din ce în ce mai bine, iar acum toată concentrarea va fi pe meciul cu Ungaria. Trebuie să câștigăm pentru a ne califica în grupele principale. Nu am urmărit foarte mult meciurile lor, însă am încredere că ne vom impune”, a spus Neagu, la final.

În celelalte meciuri ale grupei, Spania a surclasat Kazahstanul cu 43-16, iar Ungaria a învins clar Senegalul, scor 30-20.

În pofida acestui eșec, tricolorele păstrează șanse pentru a merge mai departe. Singura condiție pe care Neagu și compania trebuie să o îndeplinească este clară: victoria cu puternica națională a Ungariei. Meciul este programat astăzi, cu începere de la ora 12:00.

Comentarii