10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportRomânia, eșec la limită cu Muntenegru

România, eșec la limită cu Muntenegru

Naționala antrenată de Tomas Ryde a suferit al doilea eșec la Mondialul găzduit de Japonia și este în pericol să rateze calificarea în faza grupelor principale ale competiție nipone.

În prima repriză, tricolorele au început în forță și s-au aflat în permanență la conducerea jocului, iar la pauză scorul era de 11-10 pentru echipa noastră.

În mitanul secund, România a continuat jocul bun şi a profitat de slăbiciunile adversarului, desprinzându-se la 21-17. Ultimul sfert de oră al meciului a fost unul de coșmar pentru elevele lui Ryde, care au încasat șapte goluri consecutive. Cu Cristina Neagu în mare formă, româncele au încercat să revină și să obțină egalul, însă scorul final a fost 27-26 pentru muntenegrence.

Cu 11 goluri marcate, Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului. „Jucăm din ce în ce mai bine, iar acum toată concentrarea va fi pe meciul cu Ungaria. Trebuie să câștigăm pentru a ne califica în grupele principale. Nu am urmărit foarte mult meciurile lor, însă am încredere că ne vom impune”, a spus Neagu, la final.

În celelalte meciuri ale grupei, Spania a surclasat Kazahstanul cu 43-16, iar Ungaria a învins clar Senegalul, scor 30-20.

În pofida acestui eșec, tricolorele păstrează șanse pentru a merge mai departe. Singura condiție pe care Neagu și compania trebuie să o îndeplinească este clară: victoria cu puternica națională a Ungariei. Meciul este programat astăzi, cu începere de la ora 12:00.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă