4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportRoger Federer și Bill Gates joacă tenis în scopuri caritabile

Roger Federer și Bill Gates joacă tenis în scopuri caritabile

Evenimentul, denumit “The Match in Africa”, se va disputa pe Cape Town Stadium, una dintre arenele care au găzduit meciurile Cupei Mondiale de fotbal din 2010, cu o capacitate de 50.000 de locuri.

Meciul de dublu va fi urmat de o mult aşteptată partidă de simplu între Federer şi “eternul” său rival Nadal.

Desfăşurat la iniţiativa Fundaţiei Roger Federer, evenimentul îşi propune strângerea de fonduri pentru diverse proiecte de solidaritate pe continentul african.

“A fost o experienţă magică” organizarea acestui meci, a afirmat recent campionul elveţian, într-o înregistrare video postată pe pagina oficială a meciului din Africa de Sud.

“Sunt foarte entuziasmat să fac echipă cu Roger Federer din nou, pentru meciul de vineri, de la Cape Town. Să joc alături de Roger este întotdeauna emoţionant şi sunt nerăbdător să-i înfrunt pe Rafael Nadal şi Trevor Noah”, a precizat la rândul său Bill Gates, pe contul său de Twitter.

Nu este pentru prima oară când co-fondatorul Microsoft face pereche cu Roger Federer pentru o cauză nobilă, reaminteşte Forbes. Bill Gates a mai jucat în “Match for Africa” şi în 2017, la Seattle, ocazie cu care fundaţia lui Federer a strâns aproximativ 2 milioane de dolari.

Miliardarul a mai apărut pe terenul de tenis şi în 2018, când a reuşit să adune 2,5 milioane de dolari cu ocazia unui meci caritabil disputat în Silicon Valley.

“Match for Africa” este un eveniment anual, care vineri va ajunge la cea de-a 61-a sa ediţie, disputându-se în premieră pe pământ african.

Potrivit Tennis World, preţul biletelor începe de la 11 dolari, tichetele epuizându-se anul trecut în doar zece minute.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă