13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportRoger Federer, în semifinale la Melbourne, după ce a salvat 7 mingi...

Roger Federer, în semifinale la Melbourne, după ce a salvat 7 mingi de meci

Federer, în vârstă de 38 ani, vizibil diminuat fizic, s-a impus după 3 ore şi 31 minute de joc în faţa jucătorului din Statele Unite, aflat pe locul 100 ATP, păstrându-şi astfel invincibilitatea în sferturile de finală ale primului turneu de Mare Şlem al anului (15-0).

“Uneori ai noroc. Pot să spun că nu meritam această calificare, însă am ajuns aici şi, evident, sunt foarte mulţumit”, a declarat elveţianul după meci.

Campionul din Ţara Cantoanelor se va lupta pentru un loc în finală cu câştigătorul partidei dintre sârbul Novak Djokovic, numărul 2 mondial, şi canadianul Milos Raonic.

Djokovic conduce cu 26-23 în confruntările cu Federer, sârbul impunându-se ultimele trei dueluri directe de la Melbourne, toate având loc în semifinale (2008, 2011, 2016).

“Va trebui să joc mai bine în semifinale, pentru că altfel, cu siguranţă, voi putea merge să schiez”, a glumit elveţianul.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă