6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportRoger Federer, cel mai bine plătit sportiv din lume. Câți bani câștigă...

Roger Federer, cel mai bine plătit sportiv din lume. Câți bani câștigă elvețianul

Deţinătorul celor mai multe trofee de Mare Şlem (20) datorează poziţia fruntaşă contractelor sale de publicitate şi parteneriatelor private, care i-au asigurat venituri de 100 de milioane între 1 iunie 2019 şi 1 iunie 2020, perioada luată în considerare de Forbes.

Restul, de 6,3 milioane de dolari, provine din câştigurile sale în circuitul ATP.

Federer este al doilea sportiv după Tiger Woods care a trecut pragul de 100 de milioane de dolari din venituri din publicitate pe parcursul unui an.

Este pentru prima dată când elveţianul de 38 de ani a ajuns în topul clasamentului, datorită în special parteneriatului său recent cu marca japoneză Uniqlo, care i-a garantat 300 de milioane de dolari în 10 ani.

Pe locul secund se află fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (Juventus Torino), care a câştigat 105 milioane de dolari în ultimele douăsprezece luni, iar pe locul trei, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), cu 104 milioane de dolari.

La feminin, cel mai mult a câştigat în ultimul an jucătoarea de tenis japoneză Naomi Osaka, 37,4 milioane de dolari, care însă ”la general” se află abia pe locul 29.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă